• Publicat:
Diverse

Ponta DEMISIONEAZĂ definitiv la Antena 3. PLUS: „Ponta a greșit față de partid. În fața partidului nu e vinovat pentru că e corupt, ci pentru că nu s-a consultat cu PSD”. GÂNDUL LIVE

Invitatul lui Claudiu Pândaru în emisiunea Gândul LIVE de luni, jurnalistul Florin Negruțiu, a vorbit despre cea mai mare greșeală făcută de premier în fața partidului său. „În fața partidului nu e vinovat pentru că e corupt, ci pentru că nu s-a consultat cu PSD", crede acesta

Unul din lucrurile la care jurnalistul a făcut referire a fost declarația lui Ion Iliescu, fostul lider al PSD criticându-l pe Ponta pentru gestul său de a se retrage din fruntea partidului.  Acesta a precizat într-o declarație pentru gândul că „fără îndoială este o greșeală din partea lui Ponta” că a luat această decizie fără a se consulta cu colegii săi. Iliescu îl critică aspru pe premier: „Fără îndoială, este o greșeală din partea lui Victor Ponta, nu este bine, nu este bine, este o situație nefirească în PSD” – citiți aici reacția integrală a lui Ion Iliescu, dată în exclusivitate ziarului nostru.

„Era firesc ca el să aibă întâi un dialog cu conducerea colectivă a partidului și să urmeze această decizie personală printr-o consultare, ceea ce n-a făcut-o și nu este bine. Fără îndoială este o greșeală din partea lui Victor Ponta. Era firesc să existe o deliberare, cel puțin în executivul său, nu a fost bine, nu a fost bine”, și-a prezentat pentru gândul Ion Iliescu punctul de vedere.

Duminică seara „s-a retras”, luni seara „a demisionat”

„Lunea la 11 aveam BPN, iar eu trebuia să mă duc la DNA. Sunt convins că Rovana va putea să conducă partidul cu mine alături. Nu pot să am mentalitatea că, dacă nu mai sunt căpitanul echipei, mă supăr și plec”, a spus Victor Ponta, luni seara, la Antena 3.

Ponta a vrut să clarifice și „problema cu suspendarea”: „Nu mai sunt președinte al PSD. Nu trebuie să mai fiu eu căpitanul. Pot să fiu fundaș sau mijlocaș”. Clarificarea vine după ce, duminică seara, toți apropiații premierului dăduseră comunicate de tip copy-paste în care spuneau același lucru: „Victor Ponta NU și-a dat demisia”. În schimb, „bătrânii” PSD, în frunte cu Ion Iliescu, s-au arătat foarte deranjați de gestul lui Ponta.

Inchide