Gândurile lui Cristoiu: Doamna Dăncilă trebuie să renunțe rapid la candidatură. Partidul cel mai lovit este PSD-ul

Publicat: 03/08/2019, 08:59

Analistul politic a afirmat joi, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că amânarea congresului PSD, de validare a candidaturii Vioricăi Dăncilă la Președinție, de pe 3 august pe 24 august este un semn că liderul PSD nu va mai candida și sunt căutate ale soluții.

„Eu cred că e vorba de un caz dramatic care a dus la crearea unei adânciri a imaginii că România e un stat putred și atunci acest fapt a dus la îngroparea definitivă a PSD-ului și după părerea mea la îngroparea candidatului PSD, deci după părerea mea doamna Dăncilă trebuie să renunțe rapid, la candidatură, nu are nici măcar șansa să intre într-un tur, cred că e deja pe locul șapte. Din câte îmi dau eu seama așa ca informație amânarea până pe 24 este și expresia faptului că ea nu va mai candida și probabil se caută soluții, fie Tăriceanu, fie altcineva, dar după părerea mea acum în acest moment partidul cel mai lovit este PSD-ul, nu pentru că ce a zis Klaus Iohannis, ci pentru că e la guvernare. Totul – Poliție, toate alea până și STS-ul, asta e o chestie tipică”, a susținut jurnalistul.

În opinia sa, Guvernul a făcut o mare greșeală că nu a demisionat după alegerile europarlamentare din 26 mai, deoarece orice lună rămasă la guvernare presupune încă un an în Opoziție.

„Dar cel mai lovit este candidatul PSD care orice ar face și mă întorc încă o dată la eroarea de a nu demisiona pe 26 mai. Există un punct de vedere al multor oameni, culmea baroni din PSD care spune că fiecare lună de stat la guvernare după 26 înseamnă încă un an în opoziție. Deci greșeala este enormă. Spre stupoarea mea PNL nu a existat, normal era ca partid de opoziție să vină, nu să discute să deplângă cazul, ci să spună cazul înseamnă vom lua următoarele măsuri când vom ajunge la putere pentru că sigur că Viorica Dăncilă a încercat într-un fel să facă față acestei campanii, dar nu te mai ascultă nimeni. Klaus Iohannis a revenit, și-a dat seama că una din ținte este el, după părerea mea un al treilea câștigă din această bătălie”, a afirmat analistul politic.

Ion Cristoiu crede că Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, ar putea ieși câștigător din această bătălie declanșată de cazul Caracal. Jurnalistul este de părere că presa și opinia publică ar trebui să-i mulțumească lui Cumpănașu care a oferit informații despre caz pe care, altfel, autoritățile nu le-ar fi dat.

„Eu am zis, eu nu cred că e Dan Barna, eu cred că e Alexandru Cumpănașu. Gândiți-vă încă o dată că în timp ce Dan Barna tace și e normal că tace, pentru că el nu are nimic în cap (…) Eu nu-l cunosc pe Cumpănașu, dar omul care… noi trebuie să-i mulțumim lui Alexandru Cumpănașu, noi gazetarii și opinia publică, dacă nu era el, noi nu știam nici măcar un sfert din această poveste. Nu dădeau ăia nimic. S-a bătut să obțină informația”, a afirmat Ion Cristoiu.

Analistul politic a mai spus că apariția unui al treilea candidat nu ar avea nimic diversionist deoarece actuala clasă politică nu poate reforma statul și este nevoie de cineva nou, așa cum s-a întâmplat în Ucraina.

„E foarte important ce spun cu toată responsabilitatea. Nu ar fi o manevră nici internă, nici externă diversionistă venirea unui al treilea. Nu se va putea reforma structural statul român de către actuala clasă politică. Nu are cum. Cine s-o reformeze? Dăncilă nu, Tăriceanu e din clasa politică, Orban e din clasa politică, domnul Iohannis e din clasa politică. Și Barna și Cioloș tot…Cum a fost în Ucraina, în Ucraina mai ales, nu la… că dincolo Macron era din establishment, cineva care să dea încredere poporului român că el poate să facă indiferent cine ar veni acum el va face, Iohannis sau Dăncilă, nu credem nimic, chiar dacă ei au dreptate. Trebuie să vină unul nou. Nu întâmplător a venit ăla în Ucraina, exact pe același val. În Ucraina au spus îl cred pe ăsta pentru că nu a făcut parte din gașcă, adică indiferent dacă ar veni Orban, dacă ar veni Iohannis nu crede nimeni pentru că sunt tot din gașcă. Ar veni unul, unul pe care îl știm călare pe un cal alb și că el nu a făcut niciodată compromisuri.

CEx a decis, luni, Congresul PSD se va desfășura pe 24 august. Viorica Dăncilă le-a transmis, sâmbătă, o scrisoare liderilor de filiale în care le-a propus să amâne Congresul din 3 august, în contextul crimelor din Caracal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?