Anunț FĂRĂ PRECEDENT al lui Traian Băsescu, făcut CHIAR ACUM. „Va fi o nouă CRIZĂ”. Vom reveni cu amănunte

Redactor:
Mihai Schiau
Anunț FĂRĂ PRECEDENT al lui Traian Băsescu, făcut CHIAR ACUM. „Va fi o nouă CRIZĂ”. Vom reveni cu amănunte
Traian Băsescu face apel la Crin Antonescu și Victor Ponta

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, lansează un apel către liderii Uniunii Social-Liberale (USL) să găsească de îndată o soluție la actualele dispute din interiorul alianței pentru a nu se ajunge la o criză politică. România are nevoie de stabilitate și de un guvern pe deplin funcțional, care să poată gestiona în mod eficient problemele țării și să asigure o bună guvernare”, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

Șeful statului susține că „disfuncționalitățile apărute în alianța de guvernare după anunțul privind demisia mai multor miniștri liberali, precum și intenția exprimată de prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, de a schimba structura actuală a Guvernului au creat un climat de instabilitatea menită să afecteze, deopotrivă, credibilitatea țării, instituțiile publice, mediul de afaceri și cetățenii”.

„Domnul președinte Traian Băsescu roagă liderii USL să dea dovadă de responsabilitate”, se mai arată în comunicat.

Cu o seară înainte, șeful statului a susținut că blocajul negocierilor dintre PSD și PNL pentru funcțiile guvernamentale nu va duce, în opinia sa la ruperea USL. Mai mult, Băsescu a comentat că Uniunea va candida în această formulă la prezidențiale, anticipând că nu PNL, ci PSD va da candidatul pentru Cotroceni.

Întrebat cum vede constituirea USD, Băsescu a spus: „Este clar lovitură dată PNL. Oricât de politicoși ar fi ei între ei, că nu are nimic, este clar că s-a format în interiorul USL un bloc format din trei: Voiculescu, Ponta și Gabi Oprea, iar PNL este invitat să meargă singur în competiție”.

El a adăugat că face o previziune: dacă nu trece Constituția, atunci cei din USL vor negocia un schimb de funcții – să ia PNL premierul și să dea PSD președintele.

 

Inchide