Alina Matis
13.07.2013
Hot Pe Facebook

Băsescu, INTERVIU LA „DUPĂ 20 DE ANI”. De ce nu întreabă președintele la referendum și despre gazele de șist

Băsescu, INTERVIU LA „DUPĂ 20 DE ANI”. De ce nu întreabă președintele la referendum și despre gazele de șist
Problema explorării și exploatării gazelor de șist sau cea a zăcământului de la Roșia Montană nu pot face obiectul întrebărilor pe care președintele intenționează să le adreseze alegătorilor la referendumul pe care îl pregătește, consideră Traian Băsescu. Invitat duminică în emisiunea "După 20 de ani",

Problema explorării și exploatării gazelor de șist sau cea a zăcământului de la Roșia Montană nu pot face obiectul întrebărilor pe care președintele intenționează să le adreseze alegătorilor la referendumul pe care îl pregătește, consideră Traian Băsescu. Invitat duminică în emisiunea „După 20 de ani”, la Pro TV, șeful statului s-a declarat din nou un susținător fără rețineri al proiectului gazelor de șist, arătând că aceasta „este o chestiune de asumare a Guvernului”.

Întrebat dacă a luat în calcul consultarea populară pe această temă, Băsescu s-a eschivat. ” Aici intrăm în problema taxelor. Dacă ai organiza un referendum în care ai întreba de taxe, lumea ar spune „nu”. Aceeași problemă și cu gazele de șist. Este o chestiune de asumarea a Guvernelor. Eu vă pot spune, fără reținere, că susțin proiectul gazelor de șist”, a spus șeful statului.

Traian Băsescu a explicat și de ce exclude consultarea populară pe o astfel de tămă. „Dacă întrebăm „Vreți să exploatăm gazele de șist” s-ar putea să avem un răspuns. Dacă punem întrebarea „Vreți să devenim independenți energetic?”, s-ar putea să avem alt răspuns”. Mi-e greu să spun care va fi răspunsul populației dacă punem aceasta întrebare. Aici, întrebarea poate manipula poporul, pe când la Constituție nu se poate”, s-a justificat președintele.

Inchide