Cadavrul unui cunoscut interlop a fost furat de rude din spital. „Au intrat cu forța și au luat cadavrul cu tot cu targă”. Poliția a deschis un dosar penal

Redactor:
Cătălin Legănel
Cadavrul unui cunoscut interlop a fost furat de rude din spital. „Au intrat cu forța și au luat cadavrul cu tot cu targă”. Poliția a deschis un dosar penal
Polițiștii constănțeni au deschis un dosar penal în cazul decesului unui cunoscut interlop din Constanța, Ismail Iașar, zis "Săceanu", care a murit la spital la sfârșitul săptămânii trecute, după ce rude ale acestuia au luat trupul neînsuflețit din unitatea sanitară fără încuviințare.

Ismail Iașar a murit, duminică, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, din cauza unei boli incurabile, conducerea unității sanitare spunând că mai multe persoane au intrat cu forța în Secția de Terapie Intensivă, de unde au luat trupul neînsuflețit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Au intrat cu forța și au luat cadavrul cu tot cu targă”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, Dan Căpățână.

Potrivit Poliției Județene Constanța, duminică, în jurul orei 21.10, polițiștii Secției 3 au fost sesizați de către personalul medical al Spitalului Cliunic Județean de Urgență Constanța că mai multe persoane au sustras cadavrul unui bărbat din unitatea medicală.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au stabilit că după ce Ismail Iașar, de 65 de ani, din Constanța, a decedat, în jurul orelor 19.00, în spital, rudele, de religie musulmană, conform tradiției, au solicitat să li se permită să ridice cadavrul fără efectuarea necropsiei, după care l-au luat din unitatea medicală fără încuviințare.

„În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru profanare de cadavre, urmând să fie făcute propuneri legale corespunzătoare prin unitatea de parchet competentă”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Constanța, Bogdan Păduraru.

Ismail Iașar a fost înmormântat luni, conform tradiției musulmane, fiind condus pe ultimul de sute de persoane.

Inchide