Descoperirea făcută după 12 ani în cazul atentatelor de la 11 septembrie

Redactor:
Mihai Schiau
Descoperirea făcută după 12 ani în cazul atentatelor de la 11 septembrie

Poliția din New York a anunțat vineri că a găsit, în apropiere de locul atentatelor de la 11 Septembrie, o bucată de avion care provenea de la unul dintre aparatele care au lovit turnurile gemene ale World Trade Center, relatează AFP.

„O parte dintr-un tren de aterizare, care pare să provină de la unul dintre avioanele distruse la 11 Septembrie 2001, a fost descoperită înțepenită în spatele” a două imobile din Manhattan, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Paul Browne.

Cele două imobile, unul situat la 51 Park Place și altul la 50 Murray Street, se află la două străzi distanță de unde se afla World Trade Center.

Browne a adăugat că bucata din avion purta „un număr de identificare Boeing clar vizibil”.

Acesta nu a precizat dimensiunea, însă postul de televiziune local NBC vorbea despre o bucată de aproximativ un metru jumătate.

Spațiul dintre cele două imobile este extrem de îngust, ceea ce poate explica cum această bucată de avion le-a scăpat timp de aproape 12 ani anchetatorilor.

Poliția „a stabilit un perimetru de securitate în jurul zonei, așa cum face și pentru scena unei crime, făcând fotografii și limitând accesul”, a precizat Browne într-un comunicat.

Este posibil ca o decizie să fie luată pentru a excava solul, în căutarea unor eventuale rămășițe umane, a adăugat acesta.

Această bucată de avion a fost descoperită din greșeală în urma unei inspecții a părții din spate a imobilului din 51 Park Place, la solicitarea proprietarului. Inspectorii au chemat poliția miercuri, după ce au descoperit ceea ce credeau că este o mașinărie deteriorată.

2.753 de persoane au fost ucise în atentatele de la 11 Septembrie la New York, când două avioane de pasageri au fost prăbușite de către comando-uri ale Al-Qaida în turnurile gemene ale World Trade Center.

Conform medicilor legiști, nicio urmă nu fost găsită pentru 1.122 dintre persoanele dispărute în potopul de oțel și foc din timpul prăbușirii turnurilor.

În total, aproximativ 21.817 rămășițe umane au fost găsite, dintre care doar 59 la sută au fost identificate.

Inchide