Germania transmite un MESAJ DUR României. Gestul fără precedent care l-a lovit direct pe Băsescu

Redactor:
Mihai Schiau
Germania transmite un MESAJ DUR României.  Gestul fără precedent care l-a lovit direct pe Băsescu
Nimeni nu mai are timp pentru Traian Băsescu, scrie publicația germană Deutsche Welle, în timp ce președintele român efectuează o vizită oficială la Berlin.

Nimeni nu mai are timp pentru Traian Băsescu, scrie publicația germană Deutsche Welle, în timp ce președintele român efectuează o vizită oficială la Berlin. Motivul, cancelarul german Angela Merkel s-a ocupat de întâlnirile oficiale cu ministrul de externe al SUA, John Kerry, premierul polonez Donald Tusk și comisarul european Laszlo Andor.

Potrivit publicației germane citate, când un șef de stat efectuează o astfel de vizită la Berlin, este întâmpinat de liderii Germaniei, adică de atât de președinte, cât și de cancelar, primirea fiindu-i făcută cu onoruri militare. Însă  când Traian Băsescu a ajuns, vineri, la Berlin, nu a avut parte de astfel de ceremonii. 

Cu toate acestea, Traian Băsescu a avut o întrevedere, vineri, la Munchen, cu președintele Germaniei, Joachim Gauck, potrivit unui comunicat de presă al Administrației prezidențiale, în care cei doi lideri europeni au discutat despre „importanța implicării la cel mai înalt nivel în lupta anticorupție”.

Șeful statului a participat la Conferința federală de presă cu jurnaliștii acreditați la Parlamentul german, cu care a discutat atât despre problema migrației românilor „cu tot cu romi”, dar și despre intrarea în spațiul Schengen și zona euro, exprimându-și speranța că acestea vor avea loc în 2018 sau în 2019.

 

Inchide