• Publicat:
  • Actualizat:
Hot Pe Facebook

LISTA SCUMPIRILOR de 1 aprilie. Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunar

LISTA SCUMPIRILOR de 1 aprilie. Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunar
Românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare de luni, 1 aprilie.

Românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare începând din 1 aprilie. Luni se scumpesc țigările, ca urmare a devansării cu trei luni a calendarului de majorare a accizelor pentru țigarete, prețul mediu al unui pachet urmând să depășească 12 lei. Și berea va fi mai scumpă, pentru că acciza la bere va crește cu 10%, conform unei modificări de la începutul anului a Codului Fiscal .  

Tot de la 1 aprilie, și românii care solicită eliberarea a două tipuri de pașapoarte – cel simplu temporar și pașaportul electronic simplu cu valabilitatea de cinci ani – vor achita sume mai mari de la aceeași dată.

Luni intră în vigoare și sistemul de coplată la externare, ceea ce înseamnă că pacienții vor plăti, la ieșirea din spital, indiferent de durata spitalizării, o sumă cuprinsă între cinci și 10 lei.

În plus, de la 1 aprilie vor intra în vigoare și noile taxe la trecerea podurilor Giurgeni-Vadul Oii și Fetești-Cernavodă. 

Fumătorii vor plăti mai mult pe un pachet de țigări, de la 1 aprilie. Țigările se vor scumpi din cauza majorării accizelor de la 79,19 euro la 81,78 euro pe 1.000 de țigarete.

Tot de la 1 aprilie se scumpește și berea, pentru care accizele vor crește cu 10%, potrivit unei modificări a Codului Fiscal, aprobată de Guvern la începutul acestui an.

De luni se scumpesc și pașapoartele. Direcția Generală de Pașapoarte a anunțat că două din tipurile de pașapoarte existente vor costa mai mult. 

Astfel, românii vor plăti mai mult pentru  pașaportul simplu temporar –  adică vor da 100 de lei față de 84 de lei – și pentru pașaportul electronic simplu cu valabilitatea de cinci ani – al cărui preț va fi de 270 lei față de 244 lei.

Pacăleli de 1 aprilie‏ de la Google: YouTube se închide. Faceți cunoștință cu Google Nose. VIDEO

 

 

Inchide