O cascadă din România, în topul celor mai spectaculoase din lume. GALERIE FOTO

Redactor:
Adrian Macarie
E pe primul loc în topul MONDIAL al celor mai spectaculoase....

Printre frumusețile naturii, cascadele ocupă un loc aparte, deoarece acestea sunt de-a dreptul fascinante. Datorită spectacolului pe care îl oferă, cascadele constituie și puncte de atracție turistică în cadrul regiunii în care se situează. Astfel, unele cascade apar însemnate pe hărțile turistice.

Site-ul The World Geography a realizată o listă cu cele mai impresionante cascade din lume, iar pe primul loc se află Cascada Bigăr, din Caraș-Severin.

Mai jos puteți vedea lista cu cele mai spectaculoase cascade din lume.

● Cascada Bigăr, Caraș-Severin, România, este una dintre cele mai spectaculoasedin această țară, notează sursa citată. Aceasta este unică datorită modului în care apa curge.

● Cascada Flacăra Eternă, SUA, ocupă locul doi în topul celor mai impresionante cascade din lume.

Aceasta este situată în statul New York, în Chestnut Ridge Park.

Această cascadă are o înălțime de 9 metri, iar în spatele căderii de apă se află o mică grotă, de 1,5 metri, în care pâlpâie în continuu o flacără de 10-20 cm, întreținută de gazul din subteran.

● Cascada Asik-Asik, situată în localitatea Alamada, Filipine, are o înălțime de 60 de metri și o lățime de 140 de metri. Aceasta se află și ea în topul celor mai frumoase cascade din lume.

Cascada Asik-Asik este deosebită datorită faptului că pereții stâncii pe care apa curge sunt acoperiți cu verdeață, fapt ce dă impresia că apa izvorâște direct din stânci. Apa sa este potabilă. Vizitatorii nu ratează nicio ocazie să bea din această cascadă, mai scrie The World Geography.

● Cascada Orizontală se află în Golful Talbot, din Australia de Vest. Atunci când o cantitate mare de apă, cauzată de valurile mareice, se scurge prin defileu, apar așa numitele cascade temporare de o altitudine de până la 5 metri.

Deși se numește Cascada Orizontală, aceasta curge în ambele sensuri, deoarece atunci când se schimbă direcția fluxului de apă se modifică și cursul cascadei.

● Cascada Sângelui a fost descoperită în anul 1911, la baza Ghețarului Taylor, din Antarctica. Culoarea cascadei este una neobișnuită, fapt datorat oxidării apei de la suprfață. Astfel, apa are o culoare ruginie.

● Cascada Svartifoss, cunoscută și sub numele de Cascada Neagră, se află în Parcul Național Skaftafell din Islanda. Apa se revarsă peste o stâncă de coloane de bazalt hexagonale.

● Cascada Baatara Gorge, din Liban, se număr și ea printre cele mai impresionante cascade din lume. Apa cade de la 255 de metri și se pierde într-o peșteră imensă. Această cascadă a fost descoperită în anul 1952, în regiunea Tannourine. Avenul în care se află cascada este cunoscut sub numele de Prăpastia celor Trei Poduri, iar denumirea provine de la cele trei poduri formate în mod natural, fiecare situat deasupra celuilalt.

● Cascada Hierve el Agua, din Mexic, are o înălțime cuprinsă între 15 și 19 metri. Aceasta este o cascadă atipică, deoarece este formată din roci de culoare albă, care imită apa curgătoare.

Hierve el Agua este o formațiune calcaroasă formată prin scurgerea apelor puternic mineralizate pe pantele abrupte ale dealului, după același principiu ca în cazul stalactitelor din peșteri. Fenomenul mai este întâlnit într-un singur loc pe glob, în Turcia la Pamukkale.

Denumirea Hierve el Agua, care în spaniolă înseamnă „apa care fierbe”, este mai degrabă o ironie și asta pentru că lichidul pare mai degrabă înghețat.

Inchide