• Publicat:
  • Actualizat:
Hot Pe Facebook

Papa Benedict al XVI-lea demontează MITURILE despre nașterea lui Iisus Hristos

Papa Benedict al XVI-lea demontează MITURILE despre nașterea lui Iisus Hristos

Papa Benedict al XVI-lea face mai multe dezvăluiri surprinzătoare despre nașterea lui Hristos, într-un nou volum lansat miercuri, care se așteaptă să devină bestseller, scrie Daily Mail.

În cartea „Iisus din Nazaret: narațiunile copilăriei”, Suveranul Pontif scrie că la scena nașterii Mântuitorului nu a luat parte niciun animal și că îngerii nu au cântat păstorilor, contrar tradiției creștine.

Deși, de Crăciun, în Piața „Sfântul Petru” din Roma se „montează” scena Nașterii Domnului, Papa Benedict al XVI-lea susține că mai multe elemente sunt „greșite”, scrie Daily Mail.

De altfel, Suveranul Pontif afirmă chiar că tradiția cântatului colindelor de Crăciun provine dintr-o eroare, întrucât îngerii nu le-au cântat păstorilor. „Conform evangheliștilor, îngerii au ‘vorbit” păstorilor, dar creștinii au subînțeles că îngerii ar fi cântat”, scrie Papa.

Cu toate acestea, Benedict al XVI-lea este sigur că Fecioara Maria era virgină și că Iisus Hristos a fost „conceput” cu ajutorul Sfântului Duh. „Cele relatate de Luca și Matei nu sunt mituri, ci sunt (elemente) adânc înrădăcinate în tradiția biblică”, scrie Suveranul Pontif.

Inchide