Partidul Mișcarea Populară îl declară pe Băsescu BUNICUL formațiunii. Cum arată NEPOȚEII președintelui

Redactor:
Ramona Loznianu
Președintele Fundației Mișcarea Populară, Marian Preda, a precizat, marți, că Elena Udrea nu a avut niciun rol în pregătirea PMP și nu a avut mandat să anunțe lansarea formațiunii, adăugând că nici președintele Traian Băsescu nu s-a implicat în decizie, dar este bunicul spiritual al construcției. Marian Preda a precizat, la conferința de presă pentru lansarea Partidului Mișcarea Populară, că Fundația este cea care a pregătit evenimentul, iar Elena Udrea nu a avut niciun rol.

Președintele Fundației Mișcarea Populară, Marian Preda, a precizat, marți, că Elena Udrea nu a avut niciun rol în pregătirea PMP și nu a avut mandat să anunțe lansarea formațiunii, adăugând că nici președintele Traian Băsescu nu s-a implicat în decizie, dar este bunicul spiritual al construcției.
Marian Preda a precizat, la conferința de presă pentru lansarea Partidului Mișcarea Populară, că Fundația este cea care a pregătit evenimentul, iar Elena Udrea nu a avut niciun rol.

„Fundația este cea care a pregătit lansarea partidului, doamna Udrea nu a avut niciun rol în pregătirea statutului, programului partidului și nici în pregătirea listei Comitetului de Inițiativă Națională al PMP. Nimeni nu a mandatat-o pentru a face un anunț, și oricum l-a făcut cu anumite dubii, rezerve”, a spus Preda.

Adrian Papahagi arata simbolul Partidul Miscarea Populara (PMP), marul, in timpul conferintei de presa in care este anuntata conducerea partidului, in Bucuresti, marti, 23 iulie 2013. Sursa foto Mediafax Razvan Chirita

El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la faptul dacă Elena Udrea va fi alături de PMP, având în vedere că ea a făcut anunțul înființării acestui partid.

„Probabil doamna Udrea a avut o oglindă fermecată în care a întrebat: «Oglindă, oglinjoară, cine este cel mai frumos partid de dreapta din țară?» și i s-a spus că nu este PDL și a anunțat că PMP va fi probabil cel mai importat partid de dreapta din România”, a explicat Preda.

El a mai precizat că propunerea privind membrii Comitetului de inițiativă națională al PMP, în frunte cu Eugen Tomac, a venit din partea membrilor fondatori ai Fundației Mișcarea Populară și că președintele Traian Băsescu a fost doar informat și nu s-a implicat deloc în desmnarea acestora.

„Propunerea privind Comitetul de Inițiativă Națională și a președintelui interimar Eugen Tomac a venit de la membrii fondatori ai Fundației, eu l-am contactat pe Eugen Tomac și i-am propus în virtutea relației cu președintele. L-am informat pe președinte, dar domnul președinte nu s-a implicat deloc în desemnarea membrilor Comitetului de inițiativă națională”, a precizat Preda.

Întrebat în legătură cu faptul că la înființarea Fundației Mișcarea Populară s-a spus că Traian Băsescu este părintele spiritual și ce rol a avut acesta la înființarea Partidul Mișcarea Populară, Preda a spus: „Fundația înființează partidul, deci metaforic domnul președinte este bunicul spiritual al partidului. Partidul continuă programul de reforme și modernizare a României început de Traian Băsescu. Domnul președinte a spus la un moment dat că Fundația va avea nevoie de un vector politic, l-am informat pe președinte când a început procesul de strângere de semnături pentru partid, dar domnia sa nu s-a implicat în procesul deciziei”.

Deputatul Eugen Tomac, presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), sustine un discurs, in timpul unei conferinte de presa in care este anuntata conducerea PMP precum si sigla si simbolul partidului, marul, in Bucuresti, marti, 23 iulie 2013. Sursa foto Mediafax Razvan Chirita

Marian Preda a mai spus că a avut o discuție luni cu președintele Traian Băsescu în care acesta i-a confirmat că nu a vorbit cu primarii excluși din PDL, din Argeș. El a făcut aceste precizări la întrebările ziariștilor dacă primarii excluși din PDL, din Argeș, vor fi primiți la Partidul Mișcarea Populară.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, luni, că, din ceea ce știe ea, marți vor fi depuse actele pentru înființarea Partidului Mișcarea Populară, iar Eugen Tomac a precizat, pentru MEDIAFAX, că va coordona, până la primul congres, activitatea formațiunii.

Inchide