Privește atent. Reușești să îți dai seama ce e în această imagine? NASA a avut nevoie de 42 de ani!

Redactor:
Mihai Schiau

NASA anunță că au fost descoperite rămășițele sondei spațiale Mars 3 Lander, prăbușită pe Marte în urmă cu 42 de ani și neidentificată până în prezent, scrie Business Insider.

Mars 3 Lander, dezvoltată de Uniunea Sovietică, a devenit în 1971 prima sondă spațială care a reușit o „aterizare” lină pe Marte. Din păcate, comunicațiile cu Mars 3 Lander s-au întrerupt la doar 15 secunde la atingerea suprafeței Planetei Roșii.

La aproape 42 de ani de la pierderea sondei spațiale Mars 3 Lander, un grup de astronomi amatori din Rusia susțin că au găsit rămășițele acesteia, într-o fotografie realizată de Mars Reconnaissance Orbiter de la NASA.

„Vitali Egorov din Sankt Petersburg, care conduce cea mai mare comunitate online despre Curiosity din Rusia, a cercetat cu atenție imaginile, alături de colegii săi, și a găsit mai multe elemente care se potrivesc (n.r. cu modul în care arăta Mars 3 Lander)”, se arată într-un comunicat al NASA.

Concret, în imaginea de mai jos ar apărea parașuta, retroracheta și scutul termic al sondei spațiale sovietice.

CLICK PENTRU A MĂRI

sursa foto Business Insider

LOTO 6 DIN 49, LOTO 5 DIN 40, JOKER și NOROC. Numerele extrase duminică, 14 aprilie. Report de 5,5 milioane de euro la LOTO 6 DIN 49

 

Inchide