Problema Schengen. Franța dă o lovitură dură României

Redactor:
Gândul
Problema Schengen. Franța dă o lovitură dură României
Ministrul francez de Interne a declarat, joi, pentru postul de radio France Inter, că deschiderea spațiului Schengen pentru România și Bulgaria "nu este pe ordinea de zi", declarându-se "mai mult decât rezervat", în legătură cu această posibilitate.

Ministrul francez de Interne a declarat, joi, pentru postul de radio France Inter, că deschiderea spațiului Schengen pentru România și Bulgaria „nu este pe ordinea de zi”, declarându-se „mai mult decât rezervat”, în legătură cu această posibilitate.

Întrebat în legătură cu afirmația președintei Frontului Național, care asigură că decizia privind intrarea României și Bulgariei în Schengen este deja luată, Manuel Valls a declarat: „Marine Le Pen este incompententă”.

„În prezent nu există o decizie în privința intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen și ca ministru de Interne, care participă la Consiliul miniștrilor de Interne din UE, sunt, evident, mai mult decât rezervat în legătură cu deschiderea, astăzi, a acestor frontiere, atât timp cât România și Bulgaria nu îndeplinesc anumite eforturi”, a declarat el.

„Nu este astăzi pe ordinea de zi și vă spun acest lucru foarte clar. Nu la 1 ianuarie, atât timp cât nu vor fi luate măsuri pentru garantarea securității celorlalte țări și celorlalți cetățeni”, a explicat Valls.

 

Inchide