SAMSUNG GALAXY S5 a fost lansat oficial pe piața din România. Când va fi disponibil în magazine smartphone-ul și la ce prețuri

Redactor:
Adrian Popa
Dispozitivele vor fi disponibile pe piața locală în cursul lunii aprilie.

Samsung Galaxy S5 este rezistent la apă și praf, rulează sistemul de operare Android 4.4.2 KitKat, are procesor quad-core Snapdragon 801 de 2,5 GHz, ecran AMOLED cu diagonala de 5,1 inci cu rezoluție de 1.980 x 1.080 pixeli (densitate 432 ppi), 2 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 16/32 GB, baterie de 2.800 mAh și cameră principală de 16 MP (plus secundară/frontală de 2 MP).

Punctele forte ale noului terminal sunt camera rapidă și cititorul de amprente. Camera are un autofocus de doar 0,3 secunde. Pentru utilizatorii care își doresc o conexiune rapidă, Galaxy S5 dispune de funcția Download Booster, ce permite creșterea vitezei de date prin folosirea Wi-Fi și LTE simultan. 

La Vodafone România, terminalul costă 700 de euro la liber și 200 de euro alături de abonamentul RED 59 (59 euro/lună). Orange România oferă Galaxy S5 la prețuri începând de la 250 de euro la abonament (Pantera 55) și la prețul de 700 de euro fără contract. Cei care precomandă acum telefonul de la Orange primesc o husă S-View cadou.

Cei doi operatori telecom vor începe să livreze comenzile începând cu 11 aprilie.

În magazinele online, versiunea cu capacitate de stocare de 16 GB a Samsung Galaxy S5 costă în jur de 3.100 de lei.

Samsung Gear Fit

Samsung Gear Fit, accesoriul de fitness lansat de companie împreună cu Galaxy S5, dispune de un ecran curbat AMOLED, permite monitorizarea ritmului cardiac și are funcții de ceas inteligent (oră, dată, notificări pentru apeluri, email-uri, mesaje, alarme ș.a.). Dispozitivul oferă și un program de fitness personalizat care le oferă utilizatorilor în timp real recomandări și sfaturi de antrenamente. La fel ca Galaxy S5, accesoriul este rezistent la apă și praf.

Ceasurile inteligente Gear 2 și Gear 2 Neo

Noile ceasuri inteligente Gear 2 și Gear 2 Neo nu mai rulează sistemul de operare mobil Android, ci Tizen.

Gear 2 nu dispune de cameră. Aceasta este prezentă doar pe modelul Gear 2 Neo. Camera foto este inclusă acum în corpul principal al dispozitivului și nu pe brățară, așa cum era la Galaxy Gear.

Brățările ceasurilor sunt disponibile în mai multe culori: Charcoal Black, Gold Brown și Wild Orange pentru Gear2 și Charcoal Black, Mocha Grey și Wild Orange pentru Gear 2 Neo. Fundalul ecranului, ceasul și fonturile pot fi de personalizate.

Gear 2 și Gear 2 Neo le permit utilizatorilor să accepte sau să ignore apelurile primite pe dispozitivele mobile compatibile și să citească mesajele.

Ambele dispozitive le permit utilizatorilor controlul produselor electronice – TV și set-top box – cu ajutorul aplicației WatchON Remote.

Modelele sunt echipate și cu aplicații de fitness, oferind posibilitatea creării unui program de fitness personalizat și monitorizarea ritmului cardiac.

Accesoriile disponibile

Împreună cu noul său vârf de gamă, vor fi disponibile și o serie de accesorii. Printre acestea se numără huse, protecții S View, încărcătoare wireless, baterii, căști și carcase care permit încărcarea wireless. Există și curele care pot fi cumpărate pentru noul accesoriu de fitness-smartwatch Gear Fit sau ceasurile Gear 2 și Gear 2 Neo.

Samsung Galaxy S5 a fost prezentat pentru prima dată cu ocazia Mobile World Congress 2014, eveniment care s-a desfășurat în februarie la Barcelona.

Mai jos puteți urmări înregistrarea video a evenimentul de lansare al Galaxy S5:

Inchide