„Spuneți-mi Moș Crăciun”. Cum i-a iertat un judecător de închisoare pe trei frați golani

Spuneți-mi Moș Crăciun. Cum i-a iertat un judecător de închisoare pe trei frați golani
Publicat: 17/03/2014, 11:58
Actualizat: 30/07/2014, 00:09

Mai mulți activiști au criticat dur decizia judecătorului David Fletcher de a-i ierta pe cei trei bătăuși.

„Nu ar trebui să conteze ce perioadă a anului este – infracțiunea este aceeași. Dacă oamenilor li se permite să scape cu încălcări ale legii ca asta, ei nu își vor învăța lecția. Închiderea oamenilor nu e mereu soluția, dar un judecător trebuie să protejeze societatea și oamenii care respectă legea. Închisoarea trebuie să fie un factor descurajant”, a spus Adam Fouracre, de la organizația Stand Against Violence. Activistul a înființat acest ong după ce fratele său de 17 ani a fost bătut până la moarte, pe stradă.

Instanța a aflat că cei trei frați și-au tăiat victimele pe față. Cei doi bărbați atacați lucrau la un șantier în Staffordshire, când unul dintre frați a venit și a cerut ca gardul să fie dărâmat. I s-au alăturat și frații săi.

Doi dintre frați au fost condamnați la 15 luni de închisoare cu suspendare și trebuie să muncească în folosul comunității 240 de ore, precum și să plătească victimelor lor 750 de lire sterline. Al treilea frate bătăuș a primit doar un an de închisoare cu suspendare, restul pedepsei fiind aceeași cu a fraților săi.