• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Stelian Tănase: Săftoiu a mărit salarii în TVR în ultima zi de mandat. Ce spune fostul șef al TVR

Stelian Tănase: Săftoiu a mărit salarii în TVR în ultima zi de mandat. Ce spune fostul șef al TVR
Stelian Tănase, directorul general interimar al SRTv, a declarat, miercuri, că fostul președinte-director general al TVR, Claudiu Săftoiu, a mărit salariile unor angajați în ultima sa zi de mandat, însă Săftoiu spune că măririle au fost făcute la propunerea șefilor unor structuri din instituție.

Răspunzând unor întrebări puse într-o conferință de presă, organizată miercuri, la sediul TVR, Stelian Tănase a spus: „Pe data de 2 decembrie, domnul Săftoiu, în ziua sa ultimă, a semnat niște măriri de salariu”. El a refuzat să facă alte precizări pe acest subiect.

Însă Claudiu Săftoiu și-a depus demisia din funcția de președinte-director general al TVR la Birourile permanente ale Parlamentului pe 10 decembrie. În aceeași zi, fostul Consiliu de Administrație al TVR, care era condus de președintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Contactat, miercuri, de agenția MEDIAFAX, Claudiu Săftoiu a spus că a semnat documentele pentru mărirea unui număr limitat de salarii, ca urmare a unor solicitări făcute de șefii structurilor din TVR.

„Este vorba despre un număr limitat, am impresia că 10 solicitări de mărire de salariu, făcute de șefii de structuri din cadrul TVR, măriri de salariu care nu depășeau 300 de lei, maximum 500 de lei, în ceea ce privește performanțele, activitatea satisfăcătoare pe care unii dintre angajați au probat-o în ultimul an. Aceste propuneri veniseră de mult timp, de aproximativ trei săptămâni la cabinetul președintelui-director general, și neavând nimic să reproșez am procedat la semnarea acestora. Ele au fost practic propuneri ale directorilor de canale sau ale directorilor de direcții din cadrul studiourilor centrale”, a spus Claudiu Săftoiu.

El a precizat că nu își mai amintește numele angajaților TVR ale căror salarii au fost mărite.

Pe de altă parte, în iulie 2012, au apărut informații și despre un alt președinte-director general al TVR, Alexandru Lăzescu, care a modificat în ultima zi a mandatului său zeci de contracte ale unor salariați ai Televiziunii Române, transformându-le din contracte pe perioadă determinată în nedeterminată și mărind salariile unor angajați.

Contactat la momentul respectiv de MEDIAFAX, Alexandru Lăzescu a recunoscut că a modificat contractele de muncă ale unor angajați ai TVR, precizând însă că nu își amintește dacă aceste modificări au fost făcute chiar în ultima zi a mandatului său sau în ultima perioadă a mandatului său. „Am mai prelungit contracte, dar în cadrul legal. Nu am făcut nimic în afara cadrului legal”, spunea la momentul respectiv Lăzescu.

Inchide