Totul despre CLASA PREGĂTITOARE și CLASA I. Cum se fac înscrierile pentru anul școlar 2013 – 2014 în București și în țară. Ghid pentru părinți

Redactor:
Mihai Schiau
Totul despre CLASA PREGĂTITOARE și CLASA I. Cum se fac înscrierile pentru anul școlar 2013 – 2014 în București și în țară. Ghid pentru părinți
Totul despre CLASA PREGĂTITOARE și clasa I. Cum se face înscrierea pentru anul școlar 2013 - 2014

Peste câteva zile, toate școlile din România care organizează clase pregătitoare vor începe înscrierea copiilor pentru anul școlar 2013 – 2014. Părinții pot găsi informații despre modul de înscriere și despre criteriile de departajare ale fiecărei școli fie pe site-ul unității de învățământ, fie pe site-ul inspectoratului școlar județean. Toate școlile din București organizează Ziua Porților Deschise pentru părinții care vor să-și înscrie copii în clasa pregătitoare sau, după caz, în clasa I sâmbătă, 30 martie, între orele 9 și 15. Timp de câteva ore, părinții vor putea să vadă dacă școala la care vor să-și înscrie copilul este dotată cu tot ce trebuie.

Inspectorii școlari au anunțat că pentru anul școlar 2013-2014  vor organiza 476 de clase pregătitoare, cu 50 mai multe față de câte există în prezent. În total, în Capitală, 185 de școli vor organiza clase pregătitoare, cu 4 mai multe decât în actualul an școlar. Numărul de locuri la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2013-2014 este de 11.900, iar la clasa I de 11.412 locuri. De asemenea, 186 de școli bucureștene vor organiza clasa I, unde vor învăța aproximativ 11.412 elevi. Dintre aceștia 10.245 sunt acum în clasa pregătitoare. 

CALENDAR CLASA PREGĂTITOARE

PRIMA ETAPĂ DE ÎNSCRIERE

28 martie – se va face afișarea circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare școală

30 martie – 7 aprilie 2013 –  va avea loc organizarea în fiecare școală care are clasa pregătitoare a  „Zilei porților deschise”.

01 – 12 aprilie 2013 -organizarea întâlnirilor pentru informarea și consilierea părinților copiilor din grădiniță care vor fi cuprinși, în anul școlar 2013 – 2014, în învățământul primar.

1 aprilie 2013 – afișarea la sediul unității de învățământ și al inspectoratului școlar și pe site-ul acestora a programului de completare a cererilor tip de înscriere în învățământul primar

02 – 19 aprilie 2013 –  evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor. Tot în acest interval se va comunica rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea.

2 – 22 aprilie 2013 – părinții completează online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere.

Părinții care nu vor apuca să-și înscrie copiii în prima etapă, vor putea face acest lucru în a A DOUA ETAPĂ DE ÎNSCRIERE, care începe pe 7 mai.

07 mai 2013 – afișarea la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

08 – 17 mai 2013 – depunerea cererii-tip de înscriere, la secretariatul școlii de circumscripție de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Totodată acum are loc validarea cererilor-tip de înscriere.

20 – 23 mai 2013 – procesarea cererilor-tip de înscriere depuse de părinți pe baza criteriilor generale date de inspectoratul școlar  și a celor specifice de departajare ale școlii, în limita locurilor disponibile.

24 mai 2013 –  afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

27 – 31 mai 2013 – centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar  a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

 

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Laurențiu Reghecampf, cadou incredibil pentru soția sa! Anamaria Prodan a primit un apartament în cea...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Florin Călinescu, mesaj JENANT la Pro TV: ‘Miroși a tomberon’
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
×
Inchide