Mihai Schiau
07.08.2013
Hot Pe Facebook

Un scriitor american contrazice tot ce se credea despre Iisus

Un scriitor american contrazice tot ce se credea despre Iisus
Un scriitor american de origine iraniană a publicat recent o carte despre viața Lui Iisus Hristos, în care face mai multe dezvăluiri controversate.

Un scriitor american de origine iraniană a publicat recent o carte despre viața Lui Iisus Hristos, în care face mai multe dezvăluiri controversate.

În volumul intitulat „Zealot: The Life and Times of Jesus of Nazareth”, autorul Reza Aslan afirmă, printre altele, că cele patru Evanghelii nu ar fi fost scrise de Ioan, Matei, Marcu și Luca, ci de niște anonimi care le-ar fi atribuit ulterior apostolilor.

„Fiecare cuvânt, fiecare povestire, fiecare afirmație făcută despre El (despre Iisus Hristos, n. red) în Noul Testament au fost scrise de persoane care nu L-au cunost în timpul vieții Lui. Acest lucru este extraodrinar și extrem de important”, a explicat Aslan într-un interviu acordat publicației Huffington Post.

„Aceia care L-au însoțit, care au mâncat alături de El, care s-au rugat împreună cu El, care au fost acolo când a fost crucificat, nu erau decât simpli țărani, analfabeți, din Galileea. Ei nu știau nici să scrie, nici să citească”, a adăugat autorul.

Astfel, scriitorul a sugerat în paginile controversatului său volum că imaginea pe care creștinii din întreaga lume o au despre Iisus este complet eronată.

„Iisus a fost executat de Imperiul Roman precum un infractor. Dacă nu ai ști nimic altceva despre Iisus, decât asta, atunci acesta ar fi un indiciu referitor la ce fel de om a fost El. Crucificarea era o pedeapsă pe care romanii o aplicau în mod exclusiv trădătorilor”, a subliniat Reza Aslan, precizând că, în realitate, Iisus a fost un revoluționar al vremurilor în care a trăit.

Cuvintele scriitorului au stârnit însă numeroase critici, mulți atrăgând atenția că Aslan este musulman, iar interpretările din cartea acestuia sunt profund influențate de religia sa.

Cu toate acestea, volumul a cunoscut vânzări impresionante.

Cartea „Zealot: The Life and Times of Jesus of Nazareth”, de Reza Aslan, nu este încă disponibilă în librăriile din România, însă poate fi comandată de pe Amazon, la prețul de aproximativ 17 dolari.

×
Inchide