• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

16 octombrie, „Ziua Steve Jobs” în California

16 octombrie, „Ziua Steve Jobs” în California
Guvernatorul Californiei Jerry Brown a declarat sâmbătă că ziua de duminică, 16 octombrie, va fi proclamată "Ziua Steve Jobs" în acest stat american, un omagiu adus cofondatorului Apple, decedat la 5 octombrie, care a "personificat visul californian", relatează AFP.

Guvernatorul Californiei Jerry Brown a declarat sâmbătă că ziua de duminică, 16 octombrie, va fi proclamată „Ziua Steve Jobs” în acest stat american, un omagiu adus cofondatorului Apple, decedat la 5 octombrie, care a „personificat visul californian”, relatează AFP.

„În viața și munca sa, Steve Jobs a personificat visul californian”, apreciază Brown într-un comunicat.

„A spune că a fost influent este un eufemism. Inovațiile sale au transformat industria, iar produsele pe care le-a conceput și dezvoltat pentru piață au schimbat modul în care comunică întreaga lume”, adaugă el.

„Dar, și mai important, viziunea sa a ajutat să pună tehnologii puternice, altădată rezervate marilor întreprinderi sau statului, în mâinile consumatorului obișnuit”, continuă el.

„Noi ne aflăm abia la începuturile exploatării creativității și invenției pe care această democratizare a tehnologiei a făcut-o posibilă”, afirmă Brown.

Steve Jobs era un „vizionar californian unic în felul său și era normal ca noi să marcăm această zi (16 octombrie 2011) în onoarea vieții și realizărilor sale. El a încarnat spiritul unui stat (California) pe care lumea înteagă îl privește cu dorință, pentru a afla ce rezervă viitorul”, conchide guvernatorul.

Steve Jobs, decedat la 5 octombrie la vârsta de 56 de ani, lupta de mai mulți ani împotriva cancerului.

Un omagiu privat în memoria sa urma să fie organizat duminică de către soția acestuia la universitatea californiană Stanford, în Silicon Valley, la sud de San Francisco, potrivit presei locale. Grupul informatic a precizat că evenimentul este strict privat și că presa nu are acces la el.

Invitațiile au fost trimise de colectivul Emerson, o asociație de caritate fondată de Laurene Powell Jobs, văduva lui Steve Jobs.

O altă ceremonie omagială, destinată angajaților Apple, urmează să fie organizată la 19 octombrie, în amfiteatrul companiei, la Cupertino, tot în Silicon Valley.

Inchide