• Publicat:
Internațional

18 ani de la atacurile din 11 septembrie 2001: Ceremonii solemne în SUA pentru comemorarea victimelor

18 ani de la atacurile din 11 septembrie 2001: Ceremonii solemne în SUA pentru comemorarea victimelor
Americanii comemorează miercuri victimele atentatelor de la 11 septembrie, luându-și angajamentul să „nu uite niciodată" cele mai sângeroase atacuri teroriste din istoria Statelor Unite, informează agenția The Associated Press.

Președintele SUA, Donald Trump, va ține un moment de reculegere la Casa Albă, urmând ca ulterior să participe la o ceremonie comemorativă la Pentagon.

Vicepreședintele Mike Pence va rosti un discurs la Shanksville, Pennsylvania, unde, datorită curajului echipajului și călătorilor, al patrulea avion deturnat de teroriști s-a prăbușit pe un câmp, departe de presupusa țintă a atacului: Casa Albă.

Totodată, fostul președinte George W. Bush, liderul de la Casa Albă în momentul când au avut loc atacurile, urmează să depună coroane la Pentagon.

Atentatele de la 11 septembrie 2001, considerate cele mai sângeroase din istorie, au fost comise de 19 militanți din rețeaua al-Qaida, care au deturnat patru avioane, lovind turnurile World Trade Center din New York și clădirea Pentagonului de la Washington.

Bilanțul victimelor atentatelor s-a ridicat la 2.978 de morți. Mai mult, persoanele care au participat la misiuni de căutare și salvare, precum și ceilalți oameni expuși la praful degajat de prăbușirea World Trade Center au prezentat un risc mai mare de a dezvolta probleme pulmonare, simptome respiratorii, probleme de sinus sau astm. În plus, anumite boli mintale, afecțiuni digestive, probleme musculo-scheletice și mai multe tipuri de cancer au fost asociate cu evenimentele de la 11 septembrie.

 

Inchide