• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Accident de tramvai în Brazilia, soldat cu cinci morți și 30 de răniți

Accident de tramvai în Brazilia, soldat cu cinci morți și 30 de răniți
Cinci persoane au murit și alte 30 au fost rănite, sâmbătă după-amiază, într-un accident de tramvai la Santa Teresa, cartierul din Rio care tocmai și-a sărbătorit "bondinho" (tramvaiul), au anunțat pompierii, relatează AFP.

Cinci persoane au murit și alte 30 au fost rănite, sâmbătă după-amiază, într-un accident de tramvai la Santa Teresa, cartierul din Rio care tocmai și-a sărbătorit „bondinho” (tramvaiul), au anunțat pompierii, relatează AFP.

Un oficial din cadrul pompierilor, maiorul Ricardo Gomes, a declarat presei că tramvaiul a deraiat pe strada Joaquim Murtinho și a fost distrus complet în accident.

Gomes a confirmat „cinci morți și 30 de răniți”, care au fost transferați la mai multe spitale din regiune. Pentru moment nu se știe cât de grave sunt rănile persoanelor accidentate. Trei mașini de pompieri au ajuns la fața locului.

Tramvaiele galbene tipice din Santa Teresa au început să circule în 1872 cu mai multe întreruperi din cauza lipsei pieselor de schimb necesare reparării lor. Șapte tramvaie sunt în continuare în circulație pe străzile sinuoase ale acestui cartier din Santa Teresa, situat în apropiere de centrul orașului.

În august 2009, două accidente de tramvai au avut loc într-o săptămână, provocând moartea unei persoane și rănirea altor zece, între care cinci turiști.

Iuliana Enache, [email protected]

Inchide