Africa de Sud, nevoită să retragă peste un milion de prezervative oferite gratuit

Redactor:
Laura Holban
Africa de Sud, nevoită să retragă peste un milion de prezervative oferite gratuit
Un oficial sud-african din domeniul sănătății a cerut retragerea celor 1.35 de milioane de prezervative dăruite gratuit cetățenilor la petrecerea Congresului Național African(ANC).

Un oficial sud-african din domeniul sănătății a cerut retragerea celor 1,35 de milioane de prezervative oferite gratuit cetățenilor la petrecerea Congresului Național African (ANC). Motivul invocat de acesta este faptul că au existat plângeri că ar fi defecte și s-ar rupe ușor, notează The Guardian.

Sello Mokhalipi, un activist sud-african care luptă pentru drepturile bolnavilor de SIDA, a povestit că mai mulți cetățeni s-au plâns la birourile TAC (Treatment Action Campaign) că prezervativele s-au rupt chiar în timpul actului sexual. Mai grav este că unele persoane erau infectate cu virusul HIV și sunt îngrijorate acum de soarta partenerilor lor.

Activistul susține că a testat chiar el prezervativele turnând apă în ele și a „curs din ele ca din ciur”. Jabu Mbalula, un oficial din domeniul sănătății, a cerut returnarea prezervativelor pentru ca acestea să fie testate.

Zeci de mii de oameni au fost prezenți la sărbătorile ANC și au primit prezervative din cele 8.700 de cutii aduse cu această ocazie.

Inchide