AICI se întâlnesc oamenii „care conduc lumea”. Care este MARELE ABSENT al reuniunii Bilderberg care începe AZI

Redactor:
Mihai Schiau
AICI se întâlnesc oamenii „care conduc lumea”. Care este MARELE ABSENT al reuniunii Bilderberg care începe AZI
Unii dintre cei mai puternici oameni din lume se vor reuni, de joi până duminică, în spatele ușilor închise ale hotelului Suvretta House. Marele absent este reținut într-un apartament de lux din New York.

Dominique Strauss-Kahn este marele absent al conferințeiBilderberg, care debutează astăzi în stațiunea elvețiană St.Morritz, scrie CNBC.com. De asemenea, nici posibila succesoare afostului șef al FMI, Christine Lagarde, nu va fi prezentă laîntâlnire, ea fiind în China.

Lista celor 120 de invitați, chiar dacă nu este cunoscută întotalitate, este unul dintre puținele lucruri care au „răsuflat” înpresă despre această întâlnire. Astfel, în Elveția sunt așteptați,printre alții, premierul britanic David Cameron, trezorierul englezGeorge Osbourne, dar și prințul Charles, Bill Clinton, precum șidirectorii unor companii importante din întreaga lume.

Unii dintre cei mai puternici oameni din lume se vor reuni, dejoi până duminică, în spatele ușilor închise ale hotelului SuvrettaHouse, unde vor discuta și vor lua decizii pe teme de actualitate.Conferința din 2010, desfășurată în Spania, a avut pe ordinea de zi”creșterea influenței tehnologiei virtuale, securitatea,descoperirile din medicină și problema alimentelor”, conformsite-ului oficial al Bilderberg.

Ce esteBilderberg

Prima întâlnire Bilderberg a avut loc în 1954, când liderii dinSUA și Europa s-au întâlnit pentru a combate sentimentulantiamerican de pe bătrânul continent, urmare a celui de-al DoileaRăzboi Mondial. De fapt, rețeaua își trage numele de la hotelul dinOosterbeek (Olanda), unde a avut loc întâlnirea din 1954.

Discreția care a înconjurat dintotdeauna conferințele nu a făcutdecât să întrețină teoriile conspirației referitoare la grupulBilderberg.

Citește și Grupul Bilderberg, care „conduce lumea”, sereunește AZI în Elveția. Vezi ce acuzații i-au fost aduse uneiadintre cele mai exclusiviste și controversate organizații secretedin lume

Asta cu toate că site-ul oficial descrie grupul drept „un forummic, flexibil, informal și off-the-record, în care pot fi exprimatediferite puncte de vedere. Singura activitate a Bilderberg oreprezintă întâlnirile anuale, unde nu se propun legi și nu sevotează nimic”.

Site-ul notează, de asemenea, că, în cadrul acestor întâlniri,cei mai puternici oameni din lume nu discută problemele politice șieconomice.

Care este scopul”întâlnirii între prieteni”

În acest caz, CNBC se întreabă care este, de fapt, scopulBilderberg. „Nu este o organizație. Nu este un summit oficial. E,practic, o întâlnire între prieteni”, spune Andrew Kakabadze,profesor al Universității Cranfield din Marea Britanie și co-autoral unei cărți despre conferința secretă.

„Bilderberg este, probabil, cea mai influentă rețea globală dintoate timpurile. E o onoare imensă să fii invitat la întâlnirilesale. Faptul că ești acceptat înseamnă că ai ajuns departe înviață, că ai contribuit la afacerile mondiale”, spuneprofesorul.

El a intervievat mai multe personalități care au participat, întrecut, la conferințe Bilderberg, pentru a înțelege mai bine cumfuncționează rețeaua. „În cadrul conferințelor se nasc idei, dar nulegate de ceva clar, cum ar fi o investiție sau o conspirațieîmpotriva cuiva. E vorba mai mult de un consens asupra unuisubiect, care se va infiltra în societate”, explică Kakabadze.

Care sunt avantajele dea fi membru Bilderberg

Profesorul a explicat că oportunitățile de a fi membru alacestei rețele sunt „unice”. „Dacă nu ai fost la o întâlnireBilderberg, s-ar putea să nu îl poți suna direct pe un alt membru,iar el să-ți răspundă la telefon. Dacă ai fost, îți va răspunde.Dacă nu mergi la întâlniri, s-ar putea să dureze șase luni pânăreușești să vorbești cu o persoană importantă. Dacă mergi, rezolviorice problemă în două minute”, spune Kakabadze.

Sunt multe motive pentru care oamenii doresc să participe laconferințele Bilderberg, spune profesorul. „Sunt și multe avantajela nivel personal, dar cel mai important mi se pare că eștirecunoscut drept o persoană care poate influența afacerilemondiale”, spune Kakabadze.

Cea mai mare temere a celor invitați o dată la aceste reuniunieste, în opinia profesorului, faptul că ar putea să nu mai fiechemați și a doua oară.

Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO, Oana Zăvoranu, la 16 ani! Cum putea să arate vedeta TV când era doar...
Bărbatul celebru care A DIVORȚAT pentru Anamaria Prodan. Vedeta a recunoscut tot: „Da, i-am despărţit!”...
Walter și Raluca Zenga, surpriză de proporții pentru fani! Veste de ultimă oră despre mariajul...
S-a aflat tot adevărul. De ce președintele României, Klaus Iohannis și Carmen nu au copii
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie
S-a decis: Restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală se închid la interior. Lista completă...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
VIDEO. Bulibaşa romilor din Vrancea, ucis de o roată desprinsă de la un camion. Momentul...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
Erau nedespărțiți, însă acum e de negăsit! Ce s-a ales de James, fratele Angelinei Jolie,...
Pe o câmpie, în mijlocul pustietății, au apărut MII de borcane URIAȘE de piatră. Când...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
Diana Șoșoacă, umilită de Adrian Năstase. Șoc total la Antena 3
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Bilanț coronavirus 7 martie 2021
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide