• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

ALEGERI ÎN FRANȚA. Cât costă organizarea scrutinului prezidențial

ALEGERI ÎN FRANȚA. Cât costă organizarea scrutinului prezidențial
Organizarea alegerilor prezidențiale din Franța costă, în medie, 75 de eurocenți/cetățean cu drept de vot

Organizarea alegerilor prezidențiale din Franța costă, în medie, 75 de eurocenți/cetățean cu drept de vot, scrie Le Figaro.

Pentru un oraș de 20.000 de alegători, alegerea președintelui Franței costă primăria aproximativ 15.000 de euro. Mare parte din această sumă înseamnă plata personalului care se ocupă de organizarea alegerilor.

„Ieri, în ajunul votului, angajații au aranjat secțiile de votare, multe dintre ele fiind amenajate în săli publice sau școli. Numărul secțiilor depinde de numărul alegătorilor înscriși, cu condiția să nu fie mai mult de o mie de alegători repartizați unei singure secții de votare”, a explicat un primar pentru Le Figaro.

Potrivit Senatului francez, costul provizoriu total al alegerilor prezidențiale din Franța se așteaptă să fie de 217,3 milioane de euro.

În total, sunt zece candidați înscriși în această cursă, primii patru fiind, conform sondajelor, Nicolas Sarkozy (57 de ani, Uniunea pentru o Mișcare Populară), Francois Hollande (57 de ani, Partidul Socialist), Marine Le Pen (43 de ani, Frontul Național, extrema dreaptă), Jean-Luc Mélenchon (61 de ani, Frontul de Stânga, extrema stângă).

Până la prânz, toți cei zece candidați au votat, ultimul dintre ei fiind președintele Nicolas Sarkozy.

Rata de participare până la prânz a fost de 28,29%, potrivit 20minutes.

Inchide