Angela Merkel ACUZĂ grupurile de extremă-dreapta că încearcă să provoace TENSIUNI etnice

Redactor:
Mircea Olteanu
Angela Merkel ACUZĂ grupurile de extremă-dreapta că încearcă să provoace TENSIUNI etnice
Cancelarul german Angela Merkel a acuzat grupurile de extremă dreaptă, inclusiv formațiunea Alternativă pentru Germania (AfD), că încearcă să provoace tensiuni etnice folosindu-se de protestele violente izbucnite după ce un bărbat german a fost înjunghiat mortal, aparent, de doi azilanți. Vezi VIDEO cu protestele

Înjunghierea mortală a unui cetățean german – aparent de către doi azilanți din Irak și Siria – în cursul unei altercații în orașul Chemnitz a provocat proteste violente care au fost parțial alimentate de zvonuri că victima ar fi intervenit pentru a proteja o femeie, ipoteză infirmată ulterior de autorități.

Mii de simpatizanți de extremă-dreapta și antiimigrație s-au adunat în ultimele săptămâni în centrul orașului Chemnitz.

În cursul protestelor s-au înregistrat agresiuni comise de simpatizanții de extremă-dreapta împotriva străinilor. Cancelarul german Angela Merkel a condamnat categoric aceste acțiuni.

Presa locală relatează că participanții la demonstrațiile extremei drepte au proferat amenințări violente la adresa imigranților,

Întrebată dacă crede că formațiunea AfD a avut un rol în ceea ce privește evenimentele de la Chemnitz, Merkel a declarat pentru postul RTL: „AfD stârnește tensiuni și acest lucru trebuie spus foarte clar. Sunt foarte critică în privința unora din remarcile lor”.

La începutul acestei săptămâni, liderul AfD, Alexander Gauland, a îndemnat la declanșarea unei „revoluții pașnice” împotriva politicilor liberale ale lui Merkel în domeniul imigrației, afirmând că acest lucru necesită alungarea politicienilor și jurnaliștilor care susțin „sistemul Merkel”.

Foto: Hepta

 

Inchide