Angela Merkel, întâlnire cu reprezentanții mai multor state UE pentru a discuta despre imigranți

Redactor:
Teodora Marinescu
Angela Merkel, întâlnire cu reprezentanții mai multor state UE pentru a discuta despre imigranți
Angela Merkel, întâlnire cu reprezentanții mai multor state UE pentru a discuta despre imigranți

Întrevederea va avea loc cu patru zile înainte de un summit al Uniunii Europene.

Opiniile diferite au amenințat coaliția lui Merkel, care se află într-o dispută cu ministrul german de Interne Horst Seehofer. Italia a intensificat, de asemenea, presiunea asupra UE, pentru găsirea unei soluții la numărul ridicat de imigranți care ajung în statele membre.

Publicația Corriere della Sera a relatat prima despre întâlnire. Știrea a fost confirmată de surse diplomatice din Italia.

Publicația germană Bild a relatat de asemenea că există planuri pentru astfel de discuții. Germania își va prezenta propunerea pentru imigranți celorlate state membre, a informat un reprezentant al Guvernului grec.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a confirmat miercuri că a convocat o întâlnire informală privind imigranții, care se va desfășura duminică și care ar putea determina viitorul coaliției aflate la guvernare în Germania.

„Voi prezida o întâlnire informală privind migrația și problema azilului, care va avea loc duminică la Bruxelles și în cadrul căreia voi lucra cu lideri ai statelor membre interesate să găsească o soluție europeană”, a declarat Juncker într-un mesaj postat pe platforma de microblogging Twitter.

Programarea întâlnirii din acest sfârșit de săptămână este neobișnuită, deoarece vine cu doar câteva zile înainte de summitul Consiliului European din Bruxelles, la care vor participa cele 28 de state membre. Pe ordinea de zi a summitului apare și problema migrației.

Conform unui document obținut de The Independent, una dintre soluțiile pentru migrație care se va discuta la Bruxelles este amplasarea unor centre de procesare a migranților în partea de nord a Africii.

Ministrul de Finanțe al Franței, Bruno Le Maire, a declarat săptămâna aceasta că Europa este într-un proces de dezintegrare cauzat de problema migranților: „Vedem state care încearcă să găsească soluții naționale la probleme care necesită soluții europene”.

Inchide