Aproximativ două milioane de cetățeni europeni au cerut să rămână în Marea Britanie după Brexit

Redactor:
Marinela Sarbu
Aproximativ două milioane de cetățeni europeni au cerut să rămână în Marea Britanie după Brexit
Aproximativ două milioane de cetățeni europeni au cerut să rămână în Marea Britanie după Brexit, jumătate de milion dintre aceștia doar în luna septembrie, în apropierea datei de ieșire din UE, au arătat rapoartele publicate miercuri de Guvernul de la Londra, potrivit Le Figaro.

Numărul total de cereri depuse până la finalul luniii septembrie au fost de peste 1,8 milioane, respectiv 1.860.200, dintre care 520.600 doar luna trecută.

Acest lucru indică o „îngrijorare”, conform fondatorului asociației The3Million, Nicholas Hatton, care se ocupă de apărarea intereselor cetățenilor europeni din Marea Britanie. „Atunci când le facem rău oamenilor, aceștia se îngrijorează și încearcă să-și garanteze statutul, iar lor Guvernul le-a făcut foarte mult rău din cauza riscul unui Brexit fără acord”, a decclarat acesta pentru AFP.

Ceele mai multe cereri au venit din partea cetățeni lorpolonezi, români și italieni.

„Cetățenii europeni sunt prietenii noștrii, familiile noastre și vecinii noștrii vor ca ei să rămână”, a declarat Brandon Lewis, secreetar de stat din cadrul Ministerului britanic de Interne, printr-un comunicat, apreciind drept „fantastic” numărul de solicitări.

Cetățenii europeni au termen până pe 31 decembrie 2020 pentru a-și depune dosarele în cazul unui Brexit fără acord sau până pe 30 iunie 2021 în cazul în care Marea Britanie va ajunge la un acord cu UE în privința Brexitului.

 

Inchide