Armata Rusiei face EXERCIȚII de respingere a unor ATACURI aeriene în nordul Mării Negre

Redactor:
Mihai Draghici
Armata Rusiei face EXERCIȚII de respingere a unor ATACURI aeriene în nordul Mării Negre
Armata rusă a efectuat, pe litoralul Mării Negre, exerciții în care au fost simulate acțiuni de contracarare a atacurilor aeriene, anunță Comandamentul militar sudic din Rusia.

Manevrele militare au avut loc în regiunea rusă Kransnodar, situată în nordul Mării Negre, fiind utilizate sisteme antiaeriene Buk-M1-2 și Pantsyr-S1.

„În cursul procedurilor, personalul care utilizează sisteme antiaeriene a distrus peste 20 de ținte aeriene prin simulări electronice”, a transmis Comandamentul militar sudic al armatei ruse, citat de site-ul agenției Tass.

Manevrele militare antiaeriene au durat o zi, simulând contracararea unor atacuri aeriene inamice efectuate cu avioane și drone militare. La exerciții au participat 500 de militari, fiind utilizate peste 40 de sisteme antiaeriene.

Miniștrii de Externe ai statelor membre NATO au adoptat joi, cu ocazia reuniunii aniversare de la Washington, un set de măsuri pentru intensificarea securității în regiunea Mării Negre, anunță Alianța Nord-Atlantică. De asemenea, Alianța Nord-Atlantică a cerut Rusiei să revină la respectarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF). „Noi vom avea un răspuns moderat și coordonat și nu intenționăm să instalăm sisteme terestre de rachete nucleare în Europa. NATO va continua să mențină mijloace credibile și eficiente pentru descurajare și apărare”, a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

 

Inchide