Au apărut VIRUȘII care îți golesc conturile bancare cu ajutorul tău

Redactor:
Mihai Schiau
Au apărut VIRUȘII care îți golesc conturile bancare cu ajutorul tău
Hackerii folosesc o metodă nouă prin care îi păcălesc pe utilizatori să-și lase datele personale: ei construiesc pagini care le imită pe cele ale băncilor, avertizează experții în securitate citați de Daily Mail.

Hackerii folosesc o metodă nouă prin care îi păcălesc pe utilizatori să-și dezvăluie datele personale: ei construiesc pagini care le imită la perfecție pe cele ale băncilor, avertizează experții în securitate citați de Daily Mail.

Metoda, descoperită în Spania, este atât de avansată încât trece neobservată chiar și de programele antivirus performante, cum ar fi McAfee sau Norton.

Experții spun că, odată infiltrați în calculatoarele victimelor, virușii creează pagini cu diferențe „aproape insesizabile” față de cele ale băncilor.

Astfel, utilizatorii sunt păcăliți și își lasă datele personale, cum ar fi parole, conturi, coduri, data nașterii etc., care sunt folosite de hackeri pentru furt de identitate sau alte infracțiuni comise pe internet sau în viața reală.

De asemenea, utilizatorii pot fi păcăliți să facă și modificări periculoase asupra conturilor lor. „Când te loghezi pe pagina băncii, îți va apărea un mesaj care te îndeamnă să operezi modificări. Nu ai cum să-și dai seama dacă e pagina originală sau un virus. Până și adresa URL este aceeași”, explică expertul în securitate Mickey Boodaei.

„Programele malware devin din ce în ce mai deștepte”

Hackerii spanioli au reușit chiar să schimbe numărul de telefon la care un client al unei companii de telefonie mobilă primește parolele necesare pentru a intra în cont.

„Acesta este viitorul atacurilor informatice. Odată ce au folosit programe de tip malware ca să intre în calculatorul tău, hackerii pot falsifica paginile pe care le vezi. Cred că vor folosi această metodă tot mai mult, pentru a păcăli sistemele de securitate ale băncilor”, spune Boodaei.

Un expert în securitate al băncii HSBC spune că pericolele sunt reale, dar că băncile sunt pregătite să-i înfrunte pe hackeri. „Programele malware devin din ce în ce mai deștepte și te conving să faci aproape orice. De aceea, e crucial ca băncile să aibă mai multe niveluri de securitate. Dar trebuie să ne ‘ajute’ și clienții, care să aibă software-uri de protecție instalate pe calculator”, spune angajatul HSBC.

Este vorba nu atât despre programele antivirus clasice, cât despre un nou program, numit Rapport. „Acesta creează un ‘zid’ în jurul interacțiunii tale cu banca. Este o abordare diferită și mai eficientă decât cu programele antivirus, care au nevoie de o anumită perioadă pentru a-și da seama că un program e dăunător și pentru a-l elimina”, explică Boodaei.

Criticii spun, însă, că nici Rapport nu este infailibil. „Este complet falsă ideea că poți opri toate programele de tip malware înainte să intre în calculator. Un antivirus nu poate face nimic până nu află de un anumit virus”, spune analistul Neil Kettle.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide