BEATIFICAREA PAPEI Ioan Paul al II-lea. Un milion de persoane au participat la ceremonia de la Roma. Un cardinal a murit în timpul ceremoniei

Redactor:
Vlad Mironescu
BEATIFICAREA PAPEI Ioan Paul al II-lea. Un milion de persoane au participat la ceremonia de la Roma. Un cardinal a murit în timpul ceremoniei
Peste un milion de persoane s-au reunit la Roma, duminică, pentru beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea de către succesorul său Benedict al XVI-lea, a anunțat prefectura poliției capitalei italiene, relatează AFP.

UPDATE 16:25:Arhiepiscopul Valenciei, cardinalul Agustín García-Gasco Vicente amurit azi la Roma, în timp ce se desfășura ceremonia de beatificarea papei Ioan Paul al II-lea.

Trupul neînsuflețit al cardinalului a fost găsit în camera pecare acesta o ocupa la institutul „Obreras de la Cruz” din Roma.Cardinalul venise special la Roma ca să asiste la ceremonia debeatificare a papei Ioan Paul al II-lea.

Reprezentanții institutului s-au alarmat văzând că arhiepiscopulValenciei nu a ieșit nici la micul dejun și nici la prânz. După ceau ciocănit insistent, au spart ușa camerei acestuia și i-au găsittrupul neînsuflețit.

Medicii au stabilit că Agustín García-Gasco Vicente a suferit uninfarct care i-a fost fatal.

„Cardinalul a participat la priveghiul se sâmbătă noaptea dinCirco Maximo, organizat în memoria papei, iar la întoarcere sesimțea bine, deși s-a plâns că îi este puțin frig”, a povestit unuldintre membrii institutului Obreras de la Cruz.

UPDATE13.10 Papa Ioan Paul al II-lea a fostbeatificat

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat și poartă acum titlulde „fericit”, în cadrul ceremoniei de duminică dimineața de laVatican, prezidată de actualul Papă Benedict al XVI-lea, în fațaunei mulțimi de peste un milion de credincioși, potrivit imaginilordifuzate de TVR 2.

Un portret al fostului suveran pontif a fost dezvelit și a fostprezentat relicvarul conținând o fiolă cu sângele acestuia,prelevat în ultimele zile de viață. Ceremonia dedicată acestuieveniment continuă în Piața Sfântul Petru de la Vatican.

Fostul Papă mai are astfel o singură treaptă până la a fideclarat „sfânt”. El va fi celebrat pe 22 octombrie, ziua în care afost numit papă în 1978.

Citește și comentariullui CristianTudor Popescu: LuminaOccidentului

Citește și comentariileLeliei Munteanu

Barka

Karol și Joseph, înAmerica

„Cu totul altău”

Lolek, Ioan Paul,Karol…

Cum să ne împrietenim cuDumnezeu

Cântecul preferat al Papei Ioan Paul al II-lea

UPDATE 12:30: Deacum înainte, papa Ioan Paul al II-lea capătă titulatura de”Preafericit”. În timpul ceremoniei, un portret al fostului suveranpontif a fost dezvelit și a fost prezentat relicvarul conținând ofiolă cu sângele acestuia, prelevat în ultimele zile de viață.

Rămășițele pământești ale fostului papă polonez vor fi mutatedirect, fără a fi scoase din sicriu, din cripta unde se află înprezent la bazilica Sfântul Petru, unde va fi montată o placă demarmură ce va conține inscripția „Preafericitul Ioan Paul alII-lea”.

UPDATE 12:13: Papa IoanPaul al II-lea a fost oficial beatificat. Mulțimea din PiațaSfântul Petru a izbucnit în urale scandând: „Santo subito”!

Faptul că vremea la Roma este senină este văzut drept un semndivin. Meteorologii prognozaseră ploaie…

UPDATE 11:55: ÎnPiața Sfântul Petru se face apel la liniște. Urmează celebrareaEuharistiei, iar credincioșii sunt îndemnați să se roage.

Apelul este făcut în mai multe limbi, pentru că în piață s-auadunat pelerini din toate colțurile lumii.

Numărul impresionant de vizitatori face ca beatificarea papeiIoan Paul al II-lea să fie și un eveniment deosebit de profitabilpentru Roma.

Prețurile la hoteluri pentru acest week-end s-a triplat. Ocameră cu trei paturi într-un hotel de două stele din Roma costă și720 de euro.

Presa poloneză a estimat că cei aproximativ 700.000 de pelerinidin Polonia care au venit azi la Roma vor cheltui în jur de 250 demilioane de euro.

UPDATE 11:25: PapaBenedict al XVI-lea oficiază slujba de beatificare a predecesoruluisău, papa Ioan Paul al II-lea.

Amplasarea celor peste un milion de pelerini prezenți acum înPiața Sfântul Petru a fost gândită cu precizie de autoritățile dela Vatican. Timp de 16 ore, înainte de începerea ceremoniei, piațaa fost închisă pentru a fi organizată amplasarea vizitatorilor.

Beatificarea este ultimul pas necesar înaintea sanctificării.Pentru a fi beatificat, Biserica Catolică Romană trebuie să obținădovada a cel puțin un miracol realizat de Ioan Paul al II-lea.

Ioan Paul al II-lea este considerat responsabil pentruvindecarea miraculoasă a unei călugăriței franceze, sora MarieSimon-Pierre.

Aceasta este și ea prezentă la Roma, participând sâmbătă noapteala rugăciunile din timpul unei ceremonii organizate la CircusMaximus.

Peste un milion de persoane s-au reunit la Roma, duminică,pentru beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea de către succesorulsău Benedict al XVI-lea, a anunțat prefectura poliției capitaleiitaliene, relatează AFP.

Sute de mii de credincioși s-au adunat în jurul baziliciiSfântul Petru din Vatican, încă de sâmbătă seara, pentru a nupierde nimic din ceremonia care a început la ora 08.00 GMT (11.00ora României).

Papa Benedict al XVI-lea îl va proclama „preafericit” pepredecesorul său Karol Wojtyla, aflat la conducerea BisericiiCatolice din 1978 până în 2005.

Iuliana Enache, [email protected]

Free Videos by Ustream.TV

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide