„BEVERLY HILLS ȚIGĂNESC”. Vezi cum arată „VILELE SCLIPITOARE” în care locuiesc „GANGSTERII CU DINȚI DE AUR DIN ROMÂNIA” care au furat UN MILION DE EURO în Marea Britanie

Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 16/04/2013, 01:04

Arată ca Beverly Hills: un cartier select, plin deconace sclipitoare, care ar putea fi căminele unor actori saudesigneri celebri, care conduc bolizi Porsche, scrieThe Sun. Dar, de fapt,este orășelul Țăndărei, iar vilele sunt locuite de„gangsterii din România”, care le-auconstruit cu banii furați din Marea Britanie.

Poliția metropolitană britanică spune că treizeci de „mafioți”,mulți dintre ei înrudiți, au ridicat peste o sută de vile luxoaseîn Țăndărei, multe dintre ele cu cele 800.000 de lire sterlineobținute ilegal în Albion, din ajutoare sociale.

Vilă din Țăndărei, construită de „gangsteri” cu banii furațidin Marea Britanie/ sursa foto: The SUN

Autoritățile engleze cred că frauda pentru care opt țiganiromâni au fost arestați reprezintă doar „vârful aisbergului”. Iar,după articolul publicat ieri, The Sun a făcut o vizită în Țăndărei,orașul ialomițean de unde provin țiganii și care este situat la 144de kilometri est de București.

„Am văzut că strada principală din oraș s-a transformat într-unstrălucitor Bulevard al Beneficiilor”, notează, cu umor, tabloidulbritanic.

O altă locuință din orașul ialomițean, în deplin contrast cuvilele

Astfel, pe strada București au apărut zeci de vile în stilamerican, puternic colorate, care valorează minimum 570.000 de eurofiecare, estimează The Sun. Iar multe altele sunt încă înconstrucție. Toate acestea contrastează „în mod bizar” cu „barăciledărăpănate ale țăranilor din localitate, găsite mai în josulstrăzii”, notează publicația.

Un bărbat „cu dinți deaur”: „Dacă îmi pozați casa, veți muri”

Vizita britanicilor nu a trecut neobservată. Aceștia povestesccă s-au întâlnit cu „un bărbat corpolent, cu dinți de aur”, careconducea un Vauxhall cu volanul pe dreapta, înmatriculat în MareaBritanie. „Dacă îmi pozați casa, intru în mașina voastră. Vețimuri”, ar fi spus bărbatul.

BMW din Țăndărei, cu volanul pe dreapta și plăcuțe din MareaBritanie

De fapt, mașinile cu plăcuțe de înmatriculare britanice sunt laordinea zilei în Țăndărei, notează sursa.

Ieri, casa cu trei nivele a Claudiei Radu (care a primit ocondamnare de șase luni pentru folosirea de acte false) erafinisată de muncitorii angajați de familia femeii. Vila esteechipată cu balcoane, terase și un gazon bine îngrijit. În fațagardului, erau parcate un VW Passat și un BMW X5.

The Sun a descoperit că, pe lângă beneficiile obținute ilegaldin partea statului britanic, femeia primea ajutoare și din parteastatului român. În fața autorităților noastre, Claudia Radu asusținut că locuiește într-o casă dărăpănată, la marginea unui drumneasfaltat. Astfel, ea a obținut o finanțare de 375 de lei pe lunădin partea românilor.

Casa uneia dintre femeile care au fraudat bugetul MariiBritanii

Inspector-șef britanic:”Vom încerca să punem sechestru pe cele 100 devile”

Un alt român arestat în Marea Britanie are o vilă „cu țiglăolandeză și frontoane (n.r. element arhitectonic situat deasupraintrării unei clădiri). Și liderul bandei, Teiuș Dumitru, are unconac în Țăndărei, deși el oficial trăiește în orașul Nottingham,din Marea Britanie.

Una dintre casele pe care s-ar putea pune sechestru

Poliția britanică spune că fraude precum ale românilorprejudiciază statul britanic cu 1,13 miliarde de euro anual. Darinspectorul-șef Colin Carswell, șeful operațiunii care i-a prins pețiganii români, spune că speră să recupereze o parte din bani.”Credem că minimum 100 de case au fost construite de această bandă.Acum, vom încerca să punem sechestru pe aceste proprietăți”, aexplicat Carswell, pentru The Sun. „Totuși, acest lucru ar puteadura ani de zile și va depinde de legile din România și cooperareapolițiștilor români. Până acum, au fost excelenți”, a conchisinspectorul.