BIN LADEN: 5+1 NEVESTE ȘI 20 DE COPII

Redactor:
Lelia Munteanu
BIN LADEN: 5+1 NEVESTE ȘI 20 DE COPII
Doar între 1980-1984, când a participat - strângând fonduri de la familiile bogate din Golf, făcând rost de hrană, preluând armament de la americani prin serviciile secrete pakistaneze care îl distribuiau, apoi intrând chiar în luptă alături de mujahedinii din Afganistan împotriva Uniunii Sovietice - Osama bin Laden nu și-a luat familiile cu el.

Doar între 1980-1984, când a participat – strângând fonduri dela familiile bogate din Golf, făcând rost de hrană, preluândarmament de la americani prin serviciile secrete pakistaneze careîl distribuiau, apoi intrând chiar în luptă alături de mujahediniidin Afganistan împotriva Uniunii Sovietice – Osama bin Laden nuși-a luat familiile cu el. În 1984 și-a cumpărat o vilă înPakistan, la Peshawar și, de atunci, pe oriunde s-a dus, l-auînsoțit nevestele și copiii. Pe oriunde s-a dus (cu excepțiaperioadei din munții Tora Bora, când stăteau cu toții în peșteri),Osama bin Laden a avut locuințe încăpătoare, chiar impunătoare.Întotdeauna, o aripă sau mai multe (pe măsură ce familia a devenitmai numeroasă) erau destinate femeilor și copiilor. El locuiaîntr-un spațiu destul de restrâns și de auster împreună culocotenenții lui. Nu sunt de înghițit poveștile propagandisticepuse zilele acestea în circulație de americani, conform cărora,atunci când au desantat forțele speciale, și-ar fi luat drept scutuna dintre femei. Din două motive: 1) americanii nu-l puteau găsiîn aripa locuinței destinată femeilor; 2) foarte atent cu imaginealui de Șeic al Jihadului, n-ar fi acceptat pentru nimic în lume sămoară ca un laș, știind bine că momentul loviturii fatale îl vatransforma într-un Shaheed (Martir).

Prima soție, cu care s-a căsătorit când el avea 17 ani și ea 15,în anul 1974, i-a fost, conform tradiției musulmane, verișoară.Numele ei era Najwa Ghanem și locuia în Siria.Osama și-a adus mireasa în Arabia Saudită, la Jiddah. „Dacă pleciîn Arabia Saudită”, i-a spus atunci miresei mama ei, „vizitelenoastre vor fi la fel de rare ca bijuteriile scumpe”… Najwa intraatunci într-una din cele mai bogate și mai influente familii dinRegat. Frumoasă și cultivată, soția lui Osama își petrecea timpulpictând și citind. Cu ea a avut 11 copii. Abdullah(1976), care – în 1995 – aflat cu toata familia în Sudan, a ales săse întoarcă în Jiddah, orașul în care s-a născut, unde trăiește șiastăzi, dintr-o afacere modestă, împreună cu familia lui;Abdul Rahman (1978), care – în 2001 – s-a întorsdin Afganistan în Siria, împreună cu mama lui, și se pare cătrăiește dând lecții de călărie; Sa’ad (1979), arfi vrut să plece și el din Afganistan în 2001, dar Osama nu i-a datvoie, iar astăzi despre el nu mai știe nimeni: unii spun că ar fifost ucis într-un raid american, alții că s-ar afla într-oînchisoare din Iran; Omar (1981) a reușit săpărăsească în 2001 Afganistanul, a avut o viață destul de agitată,s-a căsătorit și a avut un fiu, Ahmed, apoi a divorțat și s-aînsurat cu o englezoaică, a încercat să obțină azil politic înMarea Britanie, a trăit o vreme în Qatar, apoi s-a stabilit înArabia Saudită; Osman (1983) a încercat și el săfugă din Afganistan în timpul bombardamentelor americane de lasfârșitul anului 2001, ajutat chiar de mâna dreaptă a lui Osama binLaden, Ayman Al-Zawahiri, însă despre el nimeni nu mai știe nimicde atunci; Mohammed (1985) a fost, dintre cei 7 baieți ai Najwei,singurul care s-a alăturat mujahedinilor, luptând alături de tatălsău, dar în afară de faptul că s-a căsătorit cu fiica unuilocotenent al lui Osama, despre el nu se mai știe nimic;Fatima (1987), numită astfel după fiicaProfetului, se pare că trăia alături de tatăl ei în Pakistan, dupăce soțul îi fusese ucis în bombardamentele americane asupraAfganistanului de la sfârșitul lui 2001; Iman (1990) a rămas și eaîn Afganistan, după ce mama ei s-a întors în Siria, e posibil să fimurit în bombardamente sau să se fi căsătorit – nu existăinformații certe; Ladin (1994) a rămas și el în2001 în Pakistan și, dacă n-a fost ucis, e posibil să se fi aflatcu tatăl sau în vila din Pakistan la venirea comandoului american;Rukhaiya (1997) s-a născut în Afganistan, laJalalabad, și a plecat cu mama ei în Siria, alături de care se aflăși astăzi. Pe Nour, ultimul copil, Njawa l-a născut în Siria, laLatakia, în 1999 (plecase gravidă din Afganistan). Najwa și fiul eiOmar au scris acum câțiva ani o carte despre Osama bin Laden.

A doua soție a lui bin Laden e Khadijah. Maimare decât Osama cu nouă ani, a fost cea mai instruită nevastă alui Osama, de formație psiholog. A divorțat de bin Laden în 1993,când se aflau în Sudan, și s-a întors în Arabia Saudită împreună cucei trei copii ai sau: Ali, Amerși Aisha. Ali se află într-unadintre închisorile din Regat, condamnat la 15 ani pentru trafic dearme.

Cu cea de-a treia soție, Khairiah (saudită, deformație profesor pentru copiii surdo-muți), Osama s-a căsătorit în1987 și în 1989 au avut, se pare, un singur fiu, peHamza. Khairiah și fiul ei l-au însoțit până lasfârșit pe Osama și e posibil să se afle printre cei uciși duminicăîn vila din Abbottabad.

A patra soție, tot saudită, se numește Siham șifamilia ei – la fel cu a Khadijei și a lui Khairiah – descinde dinProfet. S-au căsătorit tot în 1987 și au avut 4 copii:Kadija (1988), Khalid (1989),Miriam (1990) și Sumaiya (1992).Și Siham și-a urmat soțul pretutindeni. Dacă au supraviețuit, seaflau și ei, cu toții, în vila din Abbottabad.

A cincea căsătorie a lui Osama bin Laden (care s-a desfășurat înSudan) a fost, din motive obscure, anulată după 48 de ore.

A șasea – mai precis a cincea căsătorie consumată – a lui binLaden a avut loc la începutul anului 2001, cuAmal, în Afganistan. Spre sfârșitul anului s-anăscut Safia. Despre mamă și fiică s-a crezut laun moment dat că au fost trimise de Osama, pentru a le proteja, înYemen, însă relatările cele mai credibile arată că au rămas totușialături de el și e foarte posibil să se fi aflat și ele duminică învila din Abbottabad.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
SCHIMBARE RADICALĂ! Ce urmează să se întâmple cu VREMEA în următoarele zile întrece orice imaginaţie
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Rareș Bogdan a tunat după ce jandarmii au dat buzna la terasa în care se...
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Povestea polițistului de la rutieră care a câștigat o medalie la Campionatul European de Culturism...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide