Bulgaria și România vor adera la spațiul Schengen în martie 2011 – ministru bulgar

Redactor:
Vlad Mironescu
Bulgaria și România vor adera la spațiul Schengen în martie 2011 – ministru bulgar
Bulgaria va adera la spațiul Schengen alături de România în timpul președinției ungare a a UE, a declarat ministrul bulgar de Interne, Țvetan Țvetanov, citat de cotidianul Standart, în ediția electronică.

Bulgaria va adera la spațiul Schengen alături de România întimpul președinției ungare a a UE, a declarat ministrul bulgar deInterne, Țvetan Țvetanov, citat de cotidianul Standart, în edițiaelectronică.

„Aderarea Bulgariei la Schengen este realistă. Bulgaria va adera laspațiul Schengen alături de România, în timpul președințieisemestriale ungare a UE”, a declarat Țvetanov, potrivit de Mediafax.

El făcut aceste afirmații după primirea raportului interimarprivind monitorizarea civică a pregătirilor Bulgariei pentruaderarea la spațiul Schengen, realizat de organizația OpenSociety.

Țvetanov a subliniat faptul că Bulgaria îndeplinește mult mai binecerințele tehnice decât alte state care sunt de mai mult timpmembre UE.

Potrivit raportului, toate măsurile legate de sistemul deinformații Schengen au fost finalizate înainte de data stabilităinițial. Țvetanov a subliniat că absorbția fondurilor în cadrulacestui program este de 100 la sută.
(Diana Iliescu, [email protected])

Inchide