• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Care este CUVÂNTUL INTERZIS care îți întrerupe convorbirea telefonică în China

Care este CUVÂNTUL INTERZIS care îți întrerupe convorbirea telefonică în China
Guvernul de la Beijing a pus la punct un sistem care monitorizează conversațiile telefonice și taie automat liniile telefonice când sunt pronunțate anumite cuvinte interzise, scrie New York Times.

Guvernul de la Beijing a pus la punct un sistem caremonitorizează conversațiile telefonice și taie automat liniiletelefonice când sunt pronunțate anumite cuvinte interzise, scrieNew York Times.

Un antreprenor chinez care discuta la telefon cu viitoarea luisoție despre meniul pe care îl vor avea la nuntă s-a trezit cutelefonul întrerupt. Motivul: a spus de două ori că logodnica saprotestează prea mult.

Evident, bărbatul nu se referea la vreun protest al populațieiîmpotriva regimului, dar sistemul pus la punct de guvernul chineznu are de unde să știe acest lucru. În momentul în care cuvântul”protest” este rostit, convorbirea este întreruptă automat.

Luni, Google a acuzat guvernul chinez că blocheazăaccesul la serviciul său de e-mail, Gmail. Compania spunecă utilizatorii „întâmpină dificultăți” în folosirea mailului dincauza „unui blocaj foarte bine pus la punct de guvernul chinez,care face să pară că problema este a Gmail-ului”, arată Googleîntr-un comunicat. Purtătorul de cuvânt al ministrului de externeal Chinei a respins acuzațiile, considerându-le”inacceptabile”.

China „filtrează” de mult timp rezultatele afișate de motoarelede căutare, dar ultimele încercări dovedesc un sistem mult maicomplex de cenzură.

×
Inchide