Cât costă o bucată de rocă de pe Marte

Redactor:
Laura Holban
Oamenii de știință au confirmat faptul că un meteorit de pe Marte de circa 7 kilograme a căzut anul trecut pe Pământ, pe teritoriul Marocului. Roca de pe planeta roșie este foarte valoroasă.

Oamenii de știință au confirmat faptul că un meteorit de pe Marte de circa 7 kilograme a căzut anul trecut pe Pământ, pe teritoriul Marocului. Roca de pe planeta roșie este foarte valoroasă, fiind de 10 ori mai scumpă decât aurul, asta din cauza rarității cu care astfel de meteoriți au lovit Terra, dar și din cauză că majoritatea misiunilor de pe Marte au eșuat, notează portalul Gizmodo.

Prețul estimat pentru o uncie (28 de grame) de rocă se situează între 8.600 și 17.600 de euro, potrivit dealerului de meteoriți, Darryl Pitt.

Meteoritul a atins suprafața Pământului în luna iulie a anului trecut, însă bucățile care s-au spart au fost găsite abia în luna decembrie. Specialiști ai NASA a confirmat că aceste roci provin de pe Marte după ce le-au studiat vârsta și compoziția. Acest meteorit marțian căzut pe Terra este cel de-al cincilea din istorie, ultimul astfel de eveniment având loc în 1962, notează Daily Mail.

Oamenii de știință pot descoperi studiind aceste roci noi informații despre Marte și despre viața pe această planetă. „E ca și cum ar veni Crăciunul în luna ianuarie”, a declarat fostul șef NASA – Alan Stern – acum director al Institutului Spațial din Florida. Nici NASA și nici Agenția Spațială din Rusia nu au reușit să ducă la bun sfârșit o misiune pe Marte și să aducă mostre de sol marțian.

Inchide