Cel puțin 30 de oameni au murit după ce taifunul Lekima a lovit China. Mii de zboruri au fost anulate – VIDEO

Redactor:
Marinela Sarbu
Cel puțin 30 de oameni au murit după ce taifunul Lekima a lovit China. Mii de zboruri au fost anulate – VIDEO
Numărul deceselor provocate de taifunul din estul Chinei a crescut duminică la 30, 18 persoane find date dispărute, a informat postul chnez CCTV, țara confruntându-se cu mai multe perturbări ale traficului, în timp ce furtuna se deplasează spre nord, în apropierea zonei de coastă, potrivit Reuters.

Taifunul Lekima a provocat sâmbătă alunecări de teren în estul provinciei Zhejiang, rafalele de vânt ajungând până la 187 km pe oră, mii de zboruri fiind anulate, iar traficul feroviar suspendat.

 

 

 

Taifunul a afectat peste 173.000 de hectare de culturi și 34.000 de locuințe în Zhejiang, au declarat autoritățile locale, estimarea pierderilor economice fiind de 14.57 miliarde de yuani (2 miliarde de dolari), a anunțat agenția de știri Xinhua.

Lekima, cel de-al nouălea taifun produs în China în acest an, este de așteptat să se deplaseze de-a lungul liniei de coastă în provincia Shandong, ceea ce a determinat anularea mai multor zboruri și închiderea unor autostrăzi, a precizat Xinhua și postul CCTV.

 

 

 

În Zhejiang, multe dintre decese au avut loc la aproximativ 130 km nord de orașul Wenzhou, unde un baraj natural s-a prăbușit inundând o zonă în urma unei ploi torențiale care a durat trei ore, provocând o alunecare de teren, a informat Xinhua.

Foto: Hepta

Inchide