Cine este criminalul NORVEGIAN care a OMORÂT 92 de oameni. Cum amenința pe YOUTUBE că „va fi CARNAGIU. Mă voi îmbrăca în polițist, iar oamenii vor fi ULUIȚI”

Redactor:
Mihai Schiau
POLIȚIA A AJUNS DUPĂ 90 DE MINUTE pe insula TERORII. Vezi FILMUL și MANIFESTUL celui care spunea că: "Mai bine să omori prea mulți decât prea puțini". Cu doar ȘASE ORE ÎNAINTE ca bomba din centrul orașului Oslo să explodeze, suspectul de terorism Andres Behring Breivik a postat clipul. VEZI AIZI AICI CUM ȘI-A PREGĂTIT PLANUL...

UPDATEAndres Behring Breivik recunoaște faptele, dar nuconsideră că a făcut ceva rău

Autorul atacurilor din Norvegia, Anders Behring Breivik,recunoaște faptele, dar nu crede că a făcut nimic „condamnabil”,afirmă avocatul său, citat de AFP. „În sufletul său, aresentimentul că nu a făcut nimic condamnabil”, a declarat avocatul,Geir Lippestad, citat de postul public NRK. Și poliția din Oslo aanunțat că suspectul recunoaște comiterea faptelor, dar nu și”responsabilitatea penală”. „El recunoaște faptele”, declaraseanterior, sâmbătă seara, avocatul Geir Lippestad, pentruteleviziunea norvegiană NRK. „A explicat că a fost crud, dar cătrebuia să ducă aceste acțiuni până la capăt”, a adăugat avocatul.(Mihai Draghici, [email protected])


Cu doar șase ore înainte ca bomba din centrul orașului Oslo săexplodeze, suspectul de terorism Andres Behring Breivik a postat unvideoclip pe YouTube, în care îi îndeamnă pe conservatori să”îmbrățișeze martirismul”, scrie WSJ.

Citeșteși Polițiștiinorvegieni au ajuns pe insulă la 90 de minute după primul foc dearmă. Care este motivul incredibil

TV2 citează surse din poliția norvegiană, care confirmă căvideoclipul a fost încărcat personal de Breivik. Acesta a fostacuzat oficial ]n urm[ cu 24 de ore pentru bombardamentele șiatacul armat de vineri, din Oslo și din împrejurimi, ]n urma c[ruiaau murit 92 de persoane.

În cadrul videoclipului postat, Breivik promovează lupta contraIslamului și apare în mai multe fotografii îmbrăcat într-un costumimpermeabil, ținând o pușcă automată în mână.

Citeșteși BREAKINGNEWS: 92 de MORȚI și zeci de răniți, în urma ATACURILOR DINNORVEGIA. Principalul suspect a recunoscut că a deschis focul.IMAGINI ȘOCANTE

În textul care însoțește videoclipul, norvegianul detaliazăplanul de atac pe care l-a pus în aplicare vineri, spunând că se vaîmbrăca „în costum de polițist” și că „va fi extraordinar, toțioamenii vor fi uluiți”.

Atacatorul a semnat manifestul cu doar câteva ore înainte debombardamentele din Oslo.

Breivik a postat videoclipul și pe pagina sa de Facebook (careîntre timp a fost ștearsă), cu o dedica’ie – „pentru cei 7.000 deprieteni patrioți de pe Facebook”, scrie Daily Mail.

Videoclipul a fost uploadat pe YouTube de pe contul”AndrewBerwick”, varianta în engleză a numelui suspectului, dupăcare ulterior a fost șters.

Citeșteși FOTO: Cineeste Anders Behring Breivik, bărbatul acuzat că a provocat exploziași atacul armat din Norvegia, în timpul cărora au murit 91 deoameni

Ulterior, un alt utilizator a postat un filmuleț în careprezintă „ideile lui Anders Breivik”, însă nu se face nicioreferire la atacurile din Oslo.

„Dacă elitele multiculturale ale Europei continuă să refuze sătransfere puterea politică și militară forțelor noastrerevoluționare conservatoare… atunci cel de-al Doilea RăzboiMondial e mic copil pe lângă carnagiul care va urma”, se arată învideoclip.

Atacatorul explică modul în care se face o ședințăfoto

A lucrat nouă ani și ainvestit 300.000 de euro în manifestul de 1.500 depagini

Tot sub numele de „AndrewBerwick”, Breivik a postat, pe site-ulnorvegian freak.no, un manifest de 1.500 de pagini, numit „2083: Odeclarație de independență europeană”, care descrie trecutul șiviziunile politică ale suspectului.

În document, Breivik scrie că sunt „situații în care cruzimeaeste necesară” și că „e mai bine să omori mai mulți oameni decâtprea puțini”.

Una dintre pozele din ședința foto amintită mai sus

Apoi, el descrie cum se fabrică bombe din îngrășământ chimic (deprecizat că suspectul deținea o fermă în afara orașului Oslo) șicum poți folosi agricultura ca pretext pentru a obține cantitățimari de îngrășământ.

În același document-manifest, norvegianul mărturisește că vreasă scape Europa de islamiști și marxiști și spune că, „dacă refuzisă aplici cantitatea necesară de cruzime, trădezi poporul pe carevrei să-l aperi”.

Fișa din care reies viziunile politice, cele religioase șihobbyurile atacatorului

Concluzia lui Breivik a fost că „metoda preferată de atac esteuna scurtă și înșelătoare”, adică exact planul pus în aplicarevineri.

Tot în cadrul videoclipului, Breivik mărturisește că i-autrebuit nouă ani și 300.000 de euro pentru a compunemanifestul.

Ziua de vineri a fost una dintre cele mai sângeroase pentruNorvegia, de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Breivik se descrie drept „tolerant” și „relaxat” și spune cănu este deloc rasist

Inchide