• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Coreea de Nord amenință cu un „război sacru”

Coreea de Nord amenință cu un „război sacru”
Ce vor face coreenii

Comisia de Apărare Națională din Coreea de Nord (NDC) amenință Coreea de Sud cu un „un război sacru”, odată cu apropierea exercițiilor militare la care vor participa sud-coreenii și americanii, săptămâna viitoare.

NDC asociază evenimentul cu o „isterie războinică de neiertat” și spune că va sabota manifestațiile printr-un „război sacru în stilul propriu”, scrie The Telegraph.

Statele Unite și Coreea de Sud au colaborat pentru un exercițiu militar numit Key Resolve, care va începe luni și va dura până pe 9 martie. Pe lângă acesta, între 1 martie și 30 aprilie, se vor mai desfășura și manevrele Foal Eagle, cu demonstrații terestre, navale și aeriene.

„Key Resolve și Foal Eagle fac parte dintr-o isterie războinică demarată de huligani, pentru a profana perioada noastră de doliu și reprezintă o încălcare de neiertat a suveranității și a demnității noastre”, susține guvernul de la Phenian.

„Armata și poporul nostru vor sabota mișcările grupurilor de trădători ai națiunii, atât pe cei de aici, cât și pe cei din străinătate, care incită la un nou război. Îi vom opri printr-un răzoi sacru în stilul nostru”.

„Manevrele de război sunt de fapt o declarație de război tăcută. Dacă ni se declară război trebuie să răspundem pe măsură”, se mai arată în mesajul comunicat de NDC.

Inchide