Culmea nesimțirii: Matteo Salvini i-a sugerat lui Richard Gere să îi ducă pe migranții blocați la Hollywood cu „avionul său privat”

Redactor:
Marinela Sarbu
Culmea nesimțirii: Matteo Salvini i-a sugerat lui Richard Gere să îi ducă pe migranții blocați la Hollywood cu „avionul său privat”
Vicepremierul italian, Matteo Salvini, i-a sugerat lui Richard Gere să îi ducă pe cei 160 de migranți blocați pe o navă în Marea Mediterană la Hollywood cu „avionul său privat", după ce actorul a făcut un apel către liderii europeni pentru a permite acostarea navei, potrivit Bloomberg.

„Pe măsură ce milionarul generos își expune cerințele cu privire la soarta imigranților de pe Open Arms, îi mulțumim: ar putea să-i ducă pe toți în cu avionul său privat la Hollywood și să îi găzduiască în vilele sale”, a spus Salvini într-o declarație după presa lui Gere.

Gere s-a alăturat reprezentanților organizației neguvernamentale Open Arms la o conferință de presă pe insula italiană Lampedusa pentru a face apel la preluarea navei. Salvini a refuzat să permită nava în apele italiene, ultimul episod subliniind diviziunile Europei în ceea ce privește imigrația.

Refugiații au fost salvați de pe ambarcațiunile găsite în derivă pe mare. „Erau două bărci în mijlocul apelor. Una dintre ele a fost întoarsă și controlată de marina libiană. Nu știm ce s-a întâmplat cu ei”, artă vedeta.

Videoclipul publicat pe facebook de Open Arms, o organizație non-profit, era însoțit de comentariul „Să fii tată nu are culoare sau granițe”. Organizația susține că persoanele aflate la bord sunt victime ale abuzurilor, violurilor și torturii.

Potrivit Agenției pentru Refugiați de la Națiunile Unite, aproape 4.000 de migranți au ajuns în Italia pe mare doar anul acesta, cei mai mulți venind din Tunisia. Cifra arată o scădere semnificativă față de cele 23.370 de persoane înregistrate anul trecut.

Inchide