CUM AM FOST SUPUSĂ „TESTULUI DE VIRGINITATE”. Mărturii dintr-o realitate halucinantă

CUM AM FOST SUPUSĂ TESTULUI DE VIRGINITATE. Mărturii dintr-o realitate halucinantă
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 23/04/2012, 23:18

Salwa Husseini Gouda este una dintre femeile arestate în timpulunei demonstrații în Piața Tahrir din Egipt în urmă cu o lună, caresusține că a fost bătută, percheziționată și obligată să se supunăunui „test de virginitate”. Aceste atacuri au venit din parteaarmatei egiptene, aceeași armată care sărbătorea în luna martiecăderea fostului președinte, Hosni Mubarak, notează SpiegelOnline.

Fata de doar 20 de ani a acceptat să vorbească despre experiențagroaznică prin care a trecut, când soldații în uniformă au lovit-ope ea și pe alte femei, cerându-le să se dezbrace, să se întindă înfața lor și să își deschidă picioarele pentru ca un om în halat albsă le testeze virginitatea.

„Nu pricep de ce m-au arestat pe mine, dintre toți oamenii, dinPiața Tahrir. Stăteam în fața unui tanc, cred că de-asta m-auochit”, și-a început povestea tânăra egipteancă. Potrivitmartorilor oculari, o mulțime de bărbați îmbrăcați în civil auinvadat piața, cunoscută drept centrul revoluției din Egipt, și auînceput să atace oamenii adunați la demonstrația de pe 9 martie.”Arătau ca niște criminali plătiți. Mi-au spus curvă și m-au lovitpeste față”, a povestit Gouda. Fata a fost târâtă alături de alte20 de femei în muzeul de egiptologie din Cairo și dată pe mânămilitarilor. „Nu-mi venea să cred că propria noastră armată neatacă”, a comentat fata care a spus că ulterior au fost duse la oînchisoare militară.

La penitenciarul militar, Gouda a fost condusă într-o încăperemică, alături de alte două femei, unde a fost forțată să sedezbrace. Fata a observat un soldat aflat la fereastră care lefăcea fotografii dezbrăcate: „Mi-era frică că vor folosifotografiile pentru a ne face să părem prostituate”, a adăugattânăra. Peste noapte, femeile au fost hrănite doar cu apă și pâine,pâinea mirosind a kerosen. A doua zi, un ofițer le-a anunțat căfetele nemăritate vor fi testate să se verifice dacă mai suntvirgine sau nu. „Nu ne-a venit să credem că se întâmplă așa ceva.Am cerut să fim inspectate de o femeie doctor, dar am fostrefuzate. Uneia dintre fetele care a protestat i-au fost aplicateșocuri electrice”, a povestit Gouda.

Un general egiptean care a ținut să rămână anonim a confirmatspusele fetei, însă a precizat pentru CNN că femeile supuse unuiastfel de tratament nu au fost fete oarecare ci „fete care campau,alături de bărbați, în Piața Tahrir”.

Doctorul care o controla pe Salwa Gouda i-a permis să se acoperecu o pătură pentru a se feri de privirile soldaților aflați înpreajmă. „A fost incredibil de umilitor”, își amintește fata. Dupăce „testele de virginitate” au luat sfârșit, toate femeile au fostobligate să semneze un formular în care declarau dacă au fost saunu virgine. Doctorul a confirmat că Gouda era virgină, însă lascurt timp, soldații au găsit alte acuzații care să i le arunce înspate fetei. La nici două zile distanță, fata a fost acuzată deposesie ilegală de arme, i s-a reproșat că s-a aflat la ore târziipe stradă și a fost condamnată la un an de „libertatecondiționată”.

Jurnalista Rasha Azeb a fost și ea capturată pe 9 martie și dusăla muzeu de egiptologie. Azeb a povestit cum a fost legată de mâiniși lovită de către militari, care o acuzau, împreună cu toată tagmajurnaliștilor, pentru creșterea violenței din țară. Jurnalista avăzut alte femei tratate precum Gouda, însă spune că ea și colegiisăi au fost eliberați destul de repede, în patru ore. „Esteintolerabil, însă nu este momentul potrivit pentru a vorbi desprediscriminare sexuală. Acum este vorba despre drepturileegiptenilor, nu despre femei ori bărbați”, a comentat femeia.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
Cum încarcă un român DACIA Spring. Fotografia e VIRALĂ
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
PERCHEZIŢII la CONSTANŢA! BĂRBAT, ARESTAT pentru TRAFIC de DROGURI
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Se schimbă banii! Anunțul venit chiar acum de la cel mai înalt nivel: "După 20...
O nouă sărbătoare pentru români! Ziua care va avea o însemnătate aparte! Legea a fost...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...