Cum ÎȚI POATE FI FURATĂ IDENTITATEA cu ajutorul unei simple poze. Ce mijloace ai la dispoziție pentru a te proteja

Redactor:
Mihai Schiau
Angajații Institutului de Robotică din Pittsburgh (SUA) au arătat cât de ușor este să furi identitatea oricui, în doar câteva secunde, scrie Daily Mail. Este nevoie doar de un program de recunoaștere a feței și de o conexiune la internet.

Angajații Institutului de Robotică din Pittsburgh (SUA) au arătat cât de ușor este să furi identitatea oricui, în doar câteva secunde, scrie Daily Mail. Este nevoie doar de un program de recunoaștere a feței și de o conexiune la internet.

Primul pas este să fotografiezi o persoană, după care să activezi programul de recunoaștere facială. Cum și Facebook are o asemenea opțiune, persoana respectivă poate fi găsită foarte ușor pe rețeaua de socializare.

Apoi, dacă respectivul și-a făcut publice, pe profilul de Facebook, câteva date foarte simple, i se poate „ghici” CNP-ul (social security number, în SUA), folosind câțiva algoritmi cunoscuți.

Astfel, e nevoie doar să-i faci o poză cuiva, pentru a-i fura identitatea, spune Amy Webb, CEO al firmei de consultanță digitală Webbmedia Group. „Programele de recunoaștere a feței devin din ce în ce mai avansate din punct de vedere tehnologic, așa că oamenii care țin la intimitatea lor ar trebui să aibă grijă ce date împărtășesc cu lumea întreagă, pe Facebook”, spune Webb.

„Acum, când ajungem într-un loc, toată lumea poate ști despre noi nu numai cum arătăm, ci și cine suntem, unde lucrăm, ce prieteni avem. Ar fi bine ca oamenii să fie conștienți ce informații există despre ei, pe internet”, avertizează CEO-ul.

Cum te protejezi de furtul de identitate

Pentru a se proteja, lumea ar trebui să facă două lucruri. În primul rând, să dezactiveze funcția de recunoaștere a feței de pe Facebook (din meniul „Privacy”). Apoi, tot pe rețeaua de socializare, să se asigure că împărtășesc doar cu prietenii informații cum ar fi data și locul nașterii sau adresa.

Programul SocialCamera

Pe lângă cel de pe Facebook, un alt program celebru de recunoaștere a feței este SocialCamera. Această aplicație, disponibilă doar posesorilor de smartphone-uri cu sistemul de operare Android, recunoaște imediat fețele celor fotografiați, pentru ca aceștia să primească imediat „tag” pe Facebook.

O altă aplicație, SceneTap, le permite utilizatorilor să afle câți bărbați și câte femei sunt într-un bar, pe care îi numără în timp real. Acest lucru este posibil cu ajutorul unei camere dotate cu funcția de reunoaștere facială, montată la intrarea în respectivul bar.

Programul SceneTap

În plus, gigantul Google a cumpărat de curând PittPatt, una dintre cele mai performante firme care produc programe de recunoaștere facială. „Nu vom instala asemenea programe pe gadgeturile noastre decât dacă ne vom asigura că se respectă intimitatea utilizatorilor”, a precizat un purtător de cuvânt al Google.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Ce trebuie să faci cu telefonul tău dacă treci de la Whatsapp la Signal sau...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câți bani oferă Marea Britanie cetăţenilor UE pentru a părăsi Regatul Unit
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Ce ascunde ultima cifră din CNP-ul tău. Puțini oameni știu asta
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Banii intră direct în cont: zeci de mii de români câștigă mai mult. Ministrul a...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
×
Inchide