Cum și-ar fi găsit sfârșitul celebrul terorist „Jihadi John”, care a decapitat un jurnalist: Era noapte, nu a bănuit nimic, vorbea la telefon. Totul a durat 15 secunde

Redactor:
Gandul
Cum și-ar fi găsit sfârșitul celebrul terorist „Jihadi John”, care a decapitat un jurnalist: Era noapte, nu a bănuit nimic, vorbea la telefon. Totul a durat 15 secunde
Teroristul cunoscut sub numele de „Jihadi John" ar fi fost ucis de o dronă americană într-o noapte, în localitatea Rakka, pe atunci controlată de organizația Stat Islamic, potrivit unui documentar difuzat pe canalul britanic de televiziune Channel 4.

„Jihadi John”, al cărui nume real este Mohammed Emwazi, ar fi vorbit la telefon când racheta l-a lovit. Colonelul Steve Warren, care era purtătorul de cuvânt al Pentagonului la vremea respectivă, a declarat că, fiind noapte, operatorii dronei nu i-au putut vedea fața, dar l-au identificat pe Emwazi după barbă și modul în care mergea. „În final am fost convinși că este Jihadi John. Și comandantul a dat ordinul ‘Trage’. În 15 secunde o rachetă l-a șters de pe fața pământului pe Emwazi”, a declarat el, în documentar, potrivit The Sun.

Teroristul a devenit faimos după ce a apărut în 2014 într-un clip video în care a fost decapitat jurnalistul american James Foley. Ulterior a devenit un fel de imagine a organizației Stat Islamic.

Emwazi, care a crescut în Londra, a fost numit „John” de un grup de ostatici, după John Lennon din formația Beatles. Aceștia au constatat că Emwazi avea accent britanic. Presa l-a numit apoi „Jihadi John”.

Bărbatul și-a luat multe măsuri de precauție pentru a nu fi prins sau ucis de forțele aliate. Se spune că de fiecare dată când trimitea un mesaj de pe un computer, ștergea apoi complet hard disk-ul dispozitivului.

 

Inchide