DE CE a schimbat OBAMA modul în care trebuia UCIS BIN LADEN. Care era PLANUL INIȚIAL

Redactor:
Mihai Schiau
DE CE a schimbat OBAMA modul în care trebuia UCIS BIN LADEN. Care era PLANUL INIȚIAL
Barack Obama a aprobat în luna martie un plan în privința lui Osama bin Laden, însă ulterior s-a răzgândit. Dă CLICK AICI pentru a vedea PLANUL INIȚIAL

Barack Obama a aprobat, în martie, un plan de distrugere aadăpostului lui bin Laden din Pakistan, cu ajutorul a douăbombardiere care să lanseze câteva zeci de bombe de 900 dekilograme fiecare, au declarat surse, pentru ABC News.

Totuși, președintele SUA s-a răzgândit când a auzit că aceastăabordare ar reduce reședința liderului taliban la o grămadă demoloz. Asta ar fi însemnat că SUA nu ar fi avut nicio dovadă amorții lui bin Laden, pe care s-o prezinte lumii.

În plus, toți cei 22 de oameni din reședință, inclusiv femei șicopii, dar și mulți dintre vecini ar fi fost omorâți.

Obama voia să aibă dovezi, dar și să minimizeze numărulvictimelor colaterale, menționează aceleași surse.

Așadar, președintele SUA a aprobat planul „incredibil de curajosși dificil” care, până la urmă, a dus la uciderea lui bin Laden.Obama a cerut ca operațiunea să aibă loc într-o noapte cu lunăfoarte puțin luminoasă, pentru ca elicopterele americane să poatăintra în Pakistan la înălțimi mici, fără a fi detectate.

Raidul a fost autorizat vineri dimineață. Acesta trebuia să aibăloc în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar a fost amânat cu o zidin cauza condițiilor meteo.

Inchide