DE CE NU FURĂ JAPONEZII? Cele mai temute ORGANIZAȚII CRIMINALE din Japonia ÎMPART ALIMENTE către sinistrați și patrulează pe străzi alături de poliție – GALERIE FOTO

Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 24/04/2012, 04:17

Dacă în urma dezastrelor naturale care au devastat NewOrleans-ul și Haiti oamenii disperați au exploatat dezordineagenerală și au început să fure, în Japonia situația este cu totulalta, scrie Slate Magazine.

Oamenii stau la coadă la supermarket-uri, sunt calmi șidisciplinați, așteaptă ca autoritățile să rezolve situația și nu seapucă de furt sau de dat în cap, se ajută unii pe alții și îșiîmpart alimentele, menționează publicațiacitată.

Poliția patrulează pe străzi, japonezii stau în adăposturi șiașteaptă liniștiți să se stabilizeze situația, iar membriai organizațiilor criminale din Japonia – Yakuza – au împărțitpeste 40 de tone de alimente sinistraților, subliniază SlateMagazine.

CLICK AICIPENTRU GALERIE FOTO

Mai mult de atât, cele trei organizații criminale –Yamaguchi-gumi, Sumiyoshi-kai, și Inagawa-kai -patrulează străzile pentru a asigura ordinea. Una din grupări adeschis birourile din Tokio pentru japonezii care au rămas fărăadăpost și străinii care nu au putut să părăsească țara. „Înmomente de criză, nu mai există diferențe între Yakuza și cetățenisau străini. Toți suntem oameni și trebuie să ne ajutăm unii pealții”, i-a spus unul dintre șefii Sumiyoshi-kai la telefon luiJake Alderstein, un scriitor, citat de Slate Magazine.

Cum se comportăjaponezii

Japonezii sunt un popor civilizat și foarte disciplinat în modnormal, dar în special în situații de criză. Kenneth Cookier,corespondentul de la Tokyo al revistei The Economist, povesteștepentru publicația citată situația din oraș în timpul cutremurului:”Mă aflam într-o cafenea din centrul orașului, lucram la unarticol, când, deodată, masa a început să tremure puternic, iarcandelabrele se legănau. Ne-am dat seama că ceva nu este în regulă.Cutremurele nu sunt un lucru neobișnuit în Tokyo, în fiecare lunăsunt cel puțin două, însă sunt scurte și de magnitudini mici.Cutremurul din 11 martie a fost altceva. În primele secunde, timpîn care toată clădirea se mișca, oamenii se uitau unii la alții întăcere, cu sufletul la gură. După 10 secunde, auzeam cuvântul „oki”(„e unul mare”). Deodată tremurul clădirii s-a întețit și oameniis-au ridicat de la mese îndreptându-se spre ieșiri. Japonia este oțară ordonată: în timpul cutremurului, oamenii mergeau la pas pestradă, nu se grăbeau. Atunci când la semafor era roșu,japonezii se opreau disciplinat la stop și așteptau, maiscrie Slate Magazine. Și-au dat seama că, în asemeneasituații, cea mai importantă este ordinea, ei sunt ordonați în modnormal, dar în special acum. Este foarte diferit de ce se petreceîn alte țări unde oamenii se apucă de furat și exploatează haosul,așa ceva nu se poate întâmpla în Japonia, mentalitatea oameniloreste alta”.

Japonezii s-au mobilizat destul de repede, studenții s-auorganizat în grupuri care adună bani de la oameni pentru a-I ajutape cei care au rămas fără casă. Până acum, Japonia nu a cerutajutor internațional, deși multe țări au trimis alimente,medicamente și alte necesități. (IoanaNicolescu)

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
Adrian Năstase, gest uluitor! De ce a dat statul român în judecată? Este DINCOLO DE...
Cabluri roase de şoareci în Bucureşti. Rozătoarele au întrerupt funcţionarea unor semafoare
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Viitorul val de cancer din Europa. Avertismentul experților: „Rezultatul este o bombă cu ceas”
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Vești bune pentru milioane de români din Spania. Când se renunță la masca de protecție...
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
Tensiuni uriaşe lângă frontiera României! Ruşii pregătesc invazia
Pfizer a făcut anunțul momentului. Medicament spectaculos împotriva COVID
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...