Debtocracy, un documentar despre cum Europa „torturează” Grecia. VIDEO

Redactor:
Gândul
Debtocracy, un documentar despre cum Europa „torturează” Grecia. VIDEO
Activiștii de pe stradă și artiștii greci au realizat un documentar numit „Debtocracy" în care vorbesc despre modul în care Europa exploatează Grecia.

Activiștii de pe stradă și artiștii greci au realizat undocumentar numit „Debtocracy” în care vorbesc despre modul în careEuropa exploatează Grecia. Filmul de 75 de minute vrea să arate șisă sugereze ce se întâmplă dincolo de protestele din stradă alegrecilor, notează BusinessInsider.
Ideea filmului se centrează pe modul în care Europa „ajută” grecii,împrumutul fiind în fapt o prefăcătorie pentru a proteja băncilefranceze și germane pe spatele poporului grec. Primele minute alefilmului sunt foarte dure. Deși prima scenă arată o familiefericită și mulțumită, strânsă în jurul mesei, unul dintre membriiacesteia începe să aibă vedenii la vederea unui cuțit. La final, seobservă că cel care ținea cuțitul este Dominique Strauss-Kahn, șiapoi vocea sa rostește următoarele cuvinte: „Nu lupta împotrivadoctorului. Câteodată, doctorul îți administrează un tratament carenu îți place, dar, chiar și dacă nu îți place, doctorul este acolopentru a te ajuta”.

Inchide