• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

„Deținătorul secretelor statului libian” se teme pentru viața sa. Fostul premier se află în Tunisia și ar putea fi extrădat

„Deținătorul secretelor statului libian” se teme pentru viața sa. Fostul premier se află în Tunisia și ar putea fi extrădat
Fostul premier libian Al-Baghdadi Al-Mahmoudi, aflat în detenție în Tunisia, "se teme pentru viața sa", pentru că, după moartea lui Muammar Kadhafi, el este singurul care "deține secretele statului libian", a declarat avocatul său Mabrouk Kourchid, relatează AFP.

Fostul premier libian Al-Baghdadi Al-Mahmoudi, aflat în detenție în Tunisia, „se teme pentru viața sa”, pentru că, după moartea lui Muammar Kadhafi, el este singurul care „deține secretele statului libian”, a declarat avocatul său Mabrouk Kourchid, relatează AFP.

„După moartea lui Muammar Kadhafi, (Al-Baghdadi) Al-Mahmoudi este singurul care deține secretele statului libian și a devenit o pradă prețioasă pentru serviciile secrete”, a declarat Kourchid, într-o conferință de presă la Tunis.

„Al-Baghdadi Al-Mahmoudi lansează un apel la ajutor, deoarece se teme pentru viața sa. Există o încercare de influențare a justiției tunisiene” din partea autorităților libiene, a continuat el.

Arestat la 21 septembrie în Tunisia, în baza unui mandat de arestare emis de noile autorități de la Tripoli, fostul premier libian este încarcerat de peste o lună.

Justiția tunisiană a hotărât joi să îl elibereze provizoriu, în așteptarea unei audieri a extrădării acestuia la 22 noiembrie, dar Al-Baghdadi Al-Mahmoudi a rămas până în prezent în închisoarea de la Mornaguia, lângă Tunis.

Inchide