• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Discurs șocant susținut de un cleric musulman din Marea Britanie: „Da, băieți, puteți avea sclave sexuale!”

Discurs șocant susținut de un cleric musulman din Marea Britanie: „Da, băieți, puteți avea sclave sexuale!”
Discurs șocant într-o moschee din Cardiff. Imamul britanic, Ali Hammuda, a fost surprins în timp ce le spunea tinerilor săi discipoli că Islamul le permite să dețină "sclave sexuale". Predicile au avut loc în aceeași moschee în care s-ar fi produs radicalizarea a cel puțin trei tineri jihadiști, ce aveau cetățenie britanică, în 2014, scrie The Daily Mail.
Predicatorul musulman extremist, Ali Hammuda, suspectat de radicalizarea a trei tineri jihadiști britanici, a fost înregistrat pe asuns în timp le spunea discipolilor săi că Islamul le permite să aibă sclave sexuale. Hammuda, imam al moscheii din Cardiff unde trei tineri jihadiști au fost radicalizați înainte de a călători, în 2014, în Siria pentru a se alătura organizației teroriste, Stat Islamic, le-a mai spus băieților prezenți, a căror vârstă nu depășea 13 ani, că „ziua judecății” se apropie, un element cheie, de altfel, al propagandei ISIS.

Hammuda încă predică la aceeași moschee, la doi ani de la plecarea în Siria a tinerilor jihadiști din Cardiff, Nasser Muthana, Reyaad Khan, care la acel moment aveau 20 de ani, și Aseel, în vârstă de 17 ani. Discursul său a fost înregistrat în întregime pe ascuns de un reporter, aflat sub acoperire la fața locului, cu ocazia întrunirii unui „halaqa” – cerc de studiu religios desfășurat la moscheea Al-Manar.

De-a lungul înregistrării poate fi auzit cum Hammuda interpretează cuvintele Profetului, expunându-și, la un moment dat, propria viziune cu privire la ce ar fi zis acesta despre venirea Apocalipsei.

„Ceea ce Profetul încearcă să spună este că, cu puțin timp înainte de sfârșitul lumii, vor fi multe războaie și, din cauza acestora, femeile vor fi ținute în captivitate drept sclave. Și, atunci, stăpânii lor vor avea relații cu ele pentru că acest lucru este permis de către Islam”, spune Hammuda.

Mai mult, Hammuda poate fi auzit în timp ce le interpretează băieților o altă zicere de-a Profetului, potrivit căreia copiii se vor naște pentru a-și trata mamele ca pe niște sclave.

„În acele zile, care vor prevesti sfârșitul lumii, vom vedea mulți musulmani care nu își vor mai asculta mamele și tații, care le vor vorbi ca unor sclavi”, mai spune imamul.

Peste 5.000 de femei și fete Yazidi au fost răpite de ISIS când militanții organizației teroriste au atacat Sinjar, oraș situat în nordul Irakului, în luna august a anului 2014. Câteva dintre ele, care au reușit să scape, au povestit prin ce traume au trecut.

În alte pasaje ale înregistrării, Hammuda califică muzica drept boală, catalogând-o drept un instrument al Satanei.

Moscheea Al-Manar a găzduit o serie de predicatori extremiști, precum Muhammad Mustafa Al-Muqri, un afiliat  Al Qaeda și fost lider al Jihadului Islamic din Egipt. În pofida acestor aspecte, moscheea a negat orice legătură cu radicaliștii.

Până în 2013, Hammuda avea permisiunea de a ține sesiuni, în timpul pauzei de prânz, la Școala Cathays din Cardiff, unde Reyaas Khan a fost educat. Hammuda le-a spus celor care îl urmăreau că muzica este manipulativă și nepermisă în Islam. 

La pol opus, unul dintre clericii din Marea Britanie, ce practică un discurs mai moderat, imamul Shahid Raza, a declarat că sclavia a violat demnitatea ființei umane și că doar adepții ISIS vor utiliza acest pasaj pentru a-i clama permisibilitatea: „Există un consens în rândul a 99% din școlarii convertiți la Islam – doar câțiva radicali nu împărtășesc ideea – că sclavia este împotriva legilor islamice”.

Potrivit unor lideri musulmani cunoscuți în Cardiff, Hammuda are reputația unui extremist și nu este primit în cea mai mare parte a moscheelor din regiune.

 

 
Inchide