Donald Trump l-a SCUZAT pe Kim Jong Un pentru MOARTEA unui student american, încarcerat în Coreea de Nord

Redactor:
Silviu Bănilă
Donald Trump l-a SCUZAT pe Kim Jong Un pentru MOARTEA unui student american, încarcerat în Coreea de Nord
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a crezut „pe cuvânt" pe liderul nord-coreean Kim Jong Un, care a spus că nu a știut nimic despre modul în care autoritățile din Coreea de Nord s-au comportat cu studentul american Otto Warmbier.

Trump a spus că Kim Jong Un „s-a simțit foarte rău” din cauza studentului Otto Warmbier, care a fost închis în Coreea de Nord și a murit la întoarcerea în SUA, unde a ajuns în 2017, în STARE VEGETATIVĂ.

„Închisorile acelea sunt dure, locuri dure, unde se întâmplă lucruri rele. Dar nu cred că Kim știa”, a declarat Trump. „Îmi spune că nu știa nimic și o să-l cred pe cuvânt”.

Trump a mai considerat că nu ar fi fost în avantajul liderului nord-coreean ca Otto Warmbier să fie maltratat pe teritoriul țării sale.

Mulți l-au criticat însă pe Trump, care se încrede în cuvântul unui tiran, în loc să țină cont de recomandările propriilor agenții de informații.

„1. KIM JONG UN l-a încarcerat și torturat pe studentul american Otto Warmbier în Coreea de Nord

2. PUTIN a fost implicat în alegerile americane

3. Mohammed bin Salman a ordonat uciderea jurnalistului american Jamal Khashoggi

Iată trei regimuri autoritare pe care Trump le crede pe cuvânt, în defavoarea propriilor servicii secrete”, scrie jurnalistul Wajahat Ali pe Twitter, potrivit huffpost.com.
 

Pe de altă parte, în toamna lui 2017, Lakshmi Kode Sammarco, medic legist din statul Ohio, a spus că în urma autopsiei lui Otto Warmbier, repatriat din Coreea de Nord, unde a fost ținut prizonieri, nu a remarcat urme de tortură.  

 Tânărul de 22 de ani, condamnat la 15 ani de muncă forțată, în timpul unei vizite în Coreea de Nord, a suferit „leziuni cerebrale cauzate de lipsa de oxigen”, potrivit doctorului legist, ce nu a putut determina originea acestor leziuni.

 

Este interesant că președintele SUA, Donald Trump, a acuzat la acea vreme regimul de la Phenian că „l-a torturat” pe studentul american Otto Warmbier.

Într-un interviu acordat postului tv Fox News, și părinții lui Otto Warmbier au acuzat de asemenea Coreea de Nord că „l-a torturat și l-a rănit intenționat” pe fiul lor.

 

Reprezentanții regimului de la Phenian au negat acuzațiile aduse de Statele Unite legate de torturarea studentului american închis în Coreea de Nord, afirmând că tânărul a fost închis în „condiții umane”. Coreea de Nord a mai acuzat SUA că efectuează o campanie de discreditare a regimului de la Phenian, alimentată de moartea lui Otto Warmbier, studentul american întors în Statele Unite în comă după 17 luni de detenție în închisorile nord-coreene.

foto: Hepta

Inchide