Elevă de 11 ani din India, ABUZATĂ SEXUAL de 18 bărbați. Vinovații, CĂLCAȚI ÎN PICIOARE de avocații care trebuiau să îi apere

Elevă de 11 ani din India, ABUZATĂ SEXUAL de 18 bărbați. Vinovații, CĂLCAȚI ÎN PICIOARE de avocații care trebuiau să îi apere
Publicat: 18/07/2018, 01:24
Actualizat: 25/03/2019, 19:29

Familia victimei plecase din Delhi și se mutase în Chennai, într-un complex de apartamente înconjurat de garduri, cu camere de supraveghere și agenți de pază 24 de ore din 24.

Fata, în vârstă de 11 ani, a fost agresată prima oară în urmă cu 7 luni, de liftierul blocului în care locuia, care a târât-o într-o garsonieră goală și a violat-o. Trei zile mai târziu, doi prieteni ai liftierului au luat-o pe fată și au dus-o într-un apartament, unde au violat-o și au filmat totul cu telefoanele mobile. Apoi au șantajat-o că vor posta imaginile pe internet și au determinat-o să vină cu ei după ce ieșea de la școală. Timp de 7 luni, cel puțin 22 de bărbați au agresat-o sexual pe victimă. Uneori, o sedau cu injecții sau îi dădeau să bea calmante dizolvate în băuturi răcoritoare, iar de cele mai multe ori o filmau. Alteori. o legau la ochi și o purtau după ei cu o curea legată în jurul gătului.

De obicei, agresorii o așteptau la poartă și o duceau cu ei în locuri izolate sau în locuințe goale. Adeseori, se foloseau de sala de gimnastică, toaleta publică și de terasa blocului. Blocul avea camera de supraveghere instalată doar la intrare.

Părinții victimei au depus plângere la Poliție dumincă, după ce eleva de 11 ani a povestit surorii sale drama prin care trecea. Nimeni din familie nu observase nimic până atunci. Tatăl fetei era la muncă toată ziua, iar mama – deși casnică – credea că fiica ei întârzie la joacă cu prietenele. Pentru că avea probleme cu auzul, avea un comportament mai introvertit și familia nu și-a închipuit cu ce atrocități se confruntă de luni de zile. Poliția a identificat 18 dintre violatori, printre care liftierul, instalatorul și gardianul clădirii.

”I-am arestat pe toți cei 18 acuzați pentru această infracțiune odioasă,” a declarat un reprezentant al poliției din Chennai. „Ei au abuzat-o sexual pe fată, de mai multe ori, într-o magazie de pe terasa clădirii în ultimele șapte luni. Deja, trei dintre ei au recunoscut totul.”

Faptele celor 18 arestați i-au cutremurat până și pe avocații din Palatul de justiție, unde aceștia fuseseră aduși la mandat. Nimeni nu a vrut să îi apere, ba mai mult, în timp ce acuzații coborau scările, avocații i-au fost luați la bătaie, sub privirile polițiștilor care îi însoțeau, dar care nu păreau prea deciși să-i protejeze.

Mai mulți studenți aflați în apropiere au sărit și ei să-i lovească pe violatori.

Până la urmă, Poliția a fost nevoită să intervină ca să-i oprească pe avocați.

Guvernul indian a aprobat recent pedepse drastice pentru cazurile de violență sexuală contra copiilor, inclusiv pedeapsa capitală pentru cei condamnați pentru viol, dacă victima are sub 12 ani.

Decizia a fost luată după violarea și uciderea unei fete de 8 ani în statul Jammu-Kashmir, din nord-vestul Indiei și alte câteva cazuri de abuzuri sexuale contra unor minori în ultimele luni.