Emmanuel Macron ambasadorul Franței Ungaria Viktor Orban imigranți politică

Redactor:
Teodora Marinescu
Emmanuel Macron ambasadorul Franței Ungaria Viktor Orban imigranți politică
Emmanuel Macron ambasadorul Franței Ungaria Viktor Orban imigranți politică

Eric Fournier a fost înlocuit de Pascale Andreani în funcția de ambasador francez la Budapesta, se arată într-un decret publicat în Monitorul Oficial.

În documentul confidențial, datat în 18 iunie și care era adresat cabinetului lui Macron, Fournier a declarat că Ungaria este „un model” în politicile privind imigranții, iar acuzațiile împotriva lui Orban sunt fabricate de presă.

Fostul ambasador a mai afirmat că presa franceză, prin acuzațiile aduse Ungariei privind antisemitismul, încearcă să distragă atenția de la „adevăratul antisemitism”, venit din partea „musulmanilor în Franța și Germania”.

Întrebat de nota primită, Macron a declarat că nu împărtășește perspectiva ambasadorului, iar mesajul nu reprezintă politica oficială a Franței.

„Ambasadorul va fi demis imediat, pentru că a făcut aceste afirmații publice”, a declarat Macron în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles.

Macron i-a acuzat pe Orban și pe alți lideri din Europa de Est că nu respectă valorile democratice și pentru că refuză să primească imigranți în țările lor.

Liderul ungar a afirmat că persoanele care îi critică poziția privind imigranția fac parte din garda veche ineficientă a Europei. În urmă cu un an, acesta l-a numit pe Macron „un băiat nou” care nu a avut un început promițător.

Inchide